Botlek studiegroep

Image

Vanaf 1 november 2009 biedt Gain op haar website onderdak aan de Botlek Studiegroep. De Botlek Studiegroep is een groep van meet- en regeltechnici werkzaam bij (industriële) eindgebruikers, ingenieursbureaus, installateurs, system integrators en leveranciers van apparatuur en systemen. De groep is in 1968 opgericht en nog immer een succes.

Doelstelling

Doelstelling van de groep is het vergroten van de kennis van haar leden door middel van het geven van lezingen. Gedurende vijf avonden per jaar wordt er gesproken over uiteenlopende onderwerpen van instrumentatie- en automatiseringstechniek tot en met diverse bijbehorende aspecten zoals ontwerp, montage en wet- en regelgeving. Belangrijk is dat de lezingen een sterke relatie hebben met ervaringen uit de praktijk.

Bijeenkomsten

De Botlek Studiegroep kent geen contributie en is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. De enige verplichting die de leden kennen, is het met enige regelmaat bezoeken van de bijeenkomsten. De lezingen worden gehouden bij bedrijven die geheel belangeloos hun accommodatie beschikbaar stellen. Ditzelfde geldt voor de bijdrage van de coördinatoren en sprekers.

De presentaties van de bijeenkomsten zijn hier op de website te downloaden ↓.

Jaarprogramma

Een aantal weken voor de eerstvolgende bijeenkomst ontvang je per e-mail het inhoudelijke programma. Als je nog niet bent opgenomen in ons ledenbestand, dan kun je jezelf aanmelden door een e-mail te sturen naar botlekstudiegroep@gain.nl

Het is niet nodig om jezelf voor de bijeenkomst(en) aan te melden. Op de avond zelf zal er een ledenlijst rondgaan waarop je jezelf als ‘aanwezig’ kunt noteren.

2 februari 2023


Circulaire Economie: wat en waarom

Gastlocatie: Emerson te Rijswijk

9 maart 2023


N.t.b.

Gastlocatie: ABB, businessunit Analytical Waalhaven te Rotterdam

20 april 2023


Circulaire Economie: wet- en regelgeving

GEANNULEERD ivm ziekte gastspreker

1 juni 2023


Circulaire Economie: initiatieven en innovaties

Gastlocatie: Pryme CCT, incl. rondleiding op het terrein van Huntsman

14 september 2023


Circulaire Economie: praktijkervaringen

Gastlocatie nader te bepalen

2 november 2023


Circulaire Economie: hoe rendement vergroten?

Gastlocatie nader te bepalen

Contactgegevens

De organisatie van de Botlek Studiegroep is in handen van de coördinatoren. Zij verzorgen de jaarplanning met thema’s, de invulling van de bijeenkomsten betreffende sprekers en gastlocaties en houden de ledenadministratie bij. De coördinatoren zijn:

Arjan van Ginkel (Endress+Hauser) 06 – 5396 3686
Richard Holtkamp (Ankersmid Process) 06 – 8174 8123
Gerard van Boven (Emerson Automation Solutions) 06 – 5362 2440
Dick van Beest (Gain Automation Technology) 06 – 5362 5483

De coördinatie van elke bijeenkomst wordt verricht door één van de coördinatoren. Indien je specifieke vragen hebt over één van de bijeenkomsten, kun je rechtstreeks contact opnemen met één van de coördinatoren.

Voor algemene vragen kun je een e-mail sturen naar botlekstudiegroep@gain.nl