Dienst

Projecten

Image

Besturingssystemen in de high-end machinebouw worden complexer. Aan de software worden steeds hogere eisen gesteld. Via Gain Projects maken wij voor machinebouwers, OEM’ers en eindgebruikers een compleet besturings- of informatiesysteem tegen een fixed price. Daarnaast leveren wij kleinere besturings- en informatiesystemen voor de procesindustrie.

Een vaste groep projectleiders, ontwerpers, programmeurs, tekenaars, monteurs en service engineers realiseert het gehele traject van specificeren, ontwerpen, bouwen, testen en in bedrijf stellen. Wij nemen zelf verantwoordelijkheid voor het resultaat: je krijgt als klant de afgesproken functionaliteit op de afgesproken datum tegen de overeengekomen prijs.

Als technische standaard voor de besturing van machines hanteren wij PackML. Door besturingssoftware te configureren in plaats van te programmeren, kunnen machinebouwers en OEM’ers nieuwe machines sneller naar de markt brengen.

Projecten waarvan de specificaties niet op voorhand vastliggen, realiseren wij op basis van time & material. Hierbij werken we volgens de Scrum-methodiek. Zowel bij fixed price als bij time & material houd je grip op de kosten. Om de inbedrijfstellingstijd kort te houden, gebruiken wij digital twins.

Wij zijn specialist in het ontwikkelplatform Beckhoff, maar werken ook met andere platformen van onder meer Allen Bradley en Siemens. Met GMAC (Gain Monitoring Analytics and Control) ontwikkelden wij zelf een op Microsoft.NET gebaseerd platform voor industriële toepassingen. Hiermee kunnen wij eenvoudig moderne en intuïtieve HMI-applicaties ontwikkelen en de HMI-schermen op maat ontwerpen en stileren. GMAC is gebaseerd op een client-server model en kan met meerdere PLC’s van verschillende fabrikanten tegelijkertijd gekoppeld worden. Het gebruik van GMAC is licentievrij. Door de snelle dataverwerking leent GMAC zich uitstekend om alle gewenste data uit de besturing beschikbaar te maken. We kunnen aan GMAC diverse ‘plug-in modules’ toevoegen, zoals:

  • Batch Editor (S88)
  • WMS (Warehouse Management System)
  • Order Execution
  • Route Control
  • Koppeling met MES/ERP
  • Tracking and Tracing
  • Data Analysis (OEE)
  • Alarmmanagement
  • Unlimited Trends

RELATIES

Samen sta je sterker

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Benieuwd waar je kunt winnen?

Zoek je als machinebouwer, OEM’er of eindgebruiker een partner voor complete besturings- en/of informatiemanagementsystemen? Of heb je een kleiner besturings- en informatiesysteem nodig voor de procesindustrie? Vraag Otto Bouman hoe Gain jou kan helpen.

Logo Gain Automation Technology
Image