Oplossing

Informatiemanagement

Image

Je wil als productiebedrijf je proces zo veel mogelijk order-gestuurd maken. Ook wil je snel van batch kunnen switchen. Met behulp van onze informatiemanagementsystemen kun je orders vanuit je ERP volautomatisch klaarzetten voor de productie. Bovendien krijg je inzicht in je voorraden en het verbruik van energie, resources en grondstoffen. Informatiemanagementsystemen monitoren ook de afhandeling van batches en vergelijken deze met de ‘golden batch’. Ze zijn cruciaal om (kosten)efficiënt te produceren.

We kunnen data uit je productiesystemen voor je verzamelen en ontsluiten voor analyse. Hiervoor implementeren wij een flexibele en functionele data historian. Je kunt storingen terugkijken om de oorzaak te vinden, aan trendanalyse doen en zelfs storingen voorspellen.

Data-analyse helpt ook bij de wettelijk verplichte rapportage over energieverbruik. Je kunt je data omzetten naar KPI’s, zoals het gericht terugdringen van je energieverbruik. Vroeger was veel bedrading nodig om data in een historian te krijgen. Tegenwoordig zijn draadloze sensoren (LoRa sensoren) verkrijgbaar voor minder specifieke metingen. Ze kunnen over een afstand van 2 km gegevens doorsturen. Ideaal voor een grote plant!

Via tools voor business intelligence kunnen wij je data ook koppelen aan andere data. Hierdoor kun je vanuit één centraal systeem je productie aansturen, bewaken en monitoren.

RELATIES

Samen sta je sterker

Image
Image
Image

Benieuwd waar je kunt winnen?

Wil je data uit je productieomgeving optimaal gebruiken om verbeteringen te realiseren en rapportages te maken? Gain realiseert slimme informatiemanagementsystemen, data historians en tools voor business intelligence. Neem contact op met Dick van Beest.

Logo Gain Automation Technology
Image