Training

Scrum Product Owner

Image

Wil jij met Scrum aan de slag binnen jouw organisatie? En lijkt het je wel wat om hierbij de rol van Product Owner binnen het Scrum-team op je te nemen? Dan is de training Scrum Product Owner iets voor jou.

Scrum is een Agile werkwijze om op een flexibele manier software of producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints met een vaste lengte van één tot vier weken, werkende software of producten opleveren. Scrum vergoot jouw wendbaarheid en maakt het mogelijk om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van je doelgroep en eindgebruiker. Waar bij een traditionele aanpak veel tijd zit in de voorbereiding en het schrijven van plannen, voeg je met Scrum zo snel mogelijk waarde toe voor de klant.

De Product Owner is de vertegenwoordiger van de klant in een Scrum-team. Het is een nieuwe rol die van cruciaal belang is voor een goed functionerend Scrum-team. Tijdens de training Scrum Product Owner leer je hoe je jouw klanten en stakeholders kunt verbazen met een goed en snel resultaat uit projecten. Het optimaliseren van het resultaat voor de klant is de belangrijkste taak van de Product Owner. Na het volgen van deze training ben jij in staat om deze rol op professionele wijze in te vullen. Hiermee ben je direct van meerwaarde voor jouw eigen organisatie.

Voor wie?
De training is bedoeld voor professionals die aan de slag willen met Scrum en die als Product Owner de rol van spin in het web binnen een Scrum-team willen vervullen. Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Wel is het prettig als je beschikt over een hbo werk- en denkniveau.

Wat is het resultaat?
Na het volgen van de training zit je vol inspiratie en beschik je over kennis die onmisbaar is om de rol van Product Owner goed uit te voeren. Je hebt deze rol geoefend in praktijksituaties en voelt je zeker in het uitvoeren hiervan. Bovendien ben je voorbereid op het Scrum.org PSPO I of IIABC.org examen.

Daarom deze training

 • Alle kennis om de rol van Product Owner goed uit te voeren
 • Interactieve game waarmee je de theorie toepast in de praktijk
 • Tweedaagse training
 • Veel inspiratie dankzij de ervaring en praktijkvoorbeelden van onze trainers
 • Voorbereiding op het Scrum.org PSPO I of IIABC.org examen

Programma
De training bestaat uit twee trainingsdagen Op deze dagen komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1

 • Wat is Agile?
  Een algemene introductie in de wereld van Agile werken. We plaatsen Scrum en de rol van Product Owner in het grotere geheel.
 • Het Scrum-framework
  We behandelen het framework van Scrum. Onze trainers hebben veel praktijkervaring en vullen de theorie aan met voorbeelden.
 • De rol van Product Owner
  Je leert wanneer je een goede Product Owner bent, welke competenties daarbij horen, hoe je samenwerkt met de Scrum Master en wat veelgemaakte fouten zijn.
 • Het creëren van visie
  Om met het Scrum-team resultaten te behalen waar klanten en andere stakeholders blij van worden is visie nodig. Dit is jouw verantwoordelijkheid als Product Owner.
 • Product Owner Game
  Omdat veel mensen het beste leren door te doen, starten we met een game waarin we de theorie toepassen in de praktijk.

Dag 2

 • De Product Backlog
  Het belangrijkste document dat de Product Owner bijhoudt is de Product Backlog. Wat is dit precies? Hoe stel je dit op? En hoe stel je de juiste prioriteiten?
 • Vervolg Product Owner Game
  We gaan verder met de Product Owner Game waarmee we op de eerste dag zijn gestart.
 • Releases plannen
  In een Scrum-project lever je een project in kleinere stukken op, waardoor er meer ruimte is voor feedback van klanten. Het plannen van releases is een taak van de Product Owner.

Oefenexamen
We oefenen met examenvragen van Scrum.org om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het examen. Het behalen van dit certificaat of het IIABC.org-certificaat is optioneel.

Certificering
Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname. Naast het certificaat kun je na deze training ook een officiële certificering halen bij:

 • IIABC.org (International Institute for Agile Business Certification)
  IIABC.org richt zich op Agile werken in non-IT-omgevingen en is een initiatief van Agile Scrum Group. Na de training Scrum Product Owner kun je hier het examen Agile Business Advanced – Maximizing Value afleggen. Dit examen leg je online af op een tijdstip dat jou het beste uitkomt en is ook in het Nederlands beschikbaar
 • Scrum.org
  Scrum.org richt zich op het toepassen van Scrum in de IT. Na het volgen van de training Scrum Product Owner kun je een PSPO I certificering halen. Het examen leg je online af op een tijdstip dat jou het beste uitkomt en is alleen in het Engels beschikbaar.

Praktische informatie

 • Duur van de training: 2 dagen
 • Investering:
  • zonder examen: € 990,- exclusief btw
  • met examen via IIABC.org: € 1.130,- exclusief btw
  • met examen via Scrum.org: € 1.195,- exclusief btw
 • Prijzen zijn exclusief btw

Wil jij aan de slag als Scrum Product Owner? Schrijf je dan nu in voor de training.

Beschikbare datums

Datum

Tijd

Locatie

Dagen

Kosten

11/12/2023
09.30 - 16.00 uur
Utrecht
2
€ 990,- v.a.
Inschrijven

Deel deze training:

Vragen? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marcel Steijger voor vragen en/of meer informatie. Weet je het al? Schrijf je dan snel in via de button in het rooster.

Logo Gain Automation Technology
Image