Wil jij UML gebruiken om informatie, specificaties en ontwerpen bij het ontwikkelen van systemen vast te leggen? Dan is de training Praktisch UML iets voor jou. Deze training maakt jou wegwijs in de pragmatische benadering om specificaties en ontwerpen vast te leggen en geeft je inzicht in het nut van specifieke diagrammen.

UML is een standaard voor het modelleren van systemen. Het biedt hulp bij het vastleggen van informatie, specificaties of ontwerpen bij het ontwikkelen van systemen. Hiermee biedt UML uitkomst wanneer je veel tijd kwijt bent met duidelijk maken wat je nu precies bedoelt, wanneer je naar een betere manier zoekt om een ontwerp vast te leggen of om een specificatie duidelijk en eenduidig op te schrijven. De training Praktisch UML geeft jou alle tools in handen om hiermee aan de slag te gaan.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met specificaties van een product of dienst. Er is geen specifieke technische voorkennis nodig om de training te kunnen volgen. Wel is het prettig als je beschikt over mbo+/hbo werk- en denkniveau en ervaring op het gebied van systemen specificeren, ontwerpen en/of ontwikkelen.

Wat is het resultaat?
Na afronding van de training kun je met behulp van UML-diagrammen verschillende delen van een systeem duidelijk en uniform beschrijven. Je kent de belangrijkste diagramtypen en weet bovendien welke diagrammen het meest geschikt zijn voor bepaalde typen systemen en/of in een bepaalde fase van de ontwikkeling.

Daarom deze training

 • Met behulp van UML-diagrammen delen van een systeem duidelijk en uniform beschrijven
 • Kennis van de belangrijkste UML-diagramtypen
 • Weten welke diagrammen het meest geschikt zijn voor bepaalde typen systemen en/of in een bepaalde fase van de ontwikkeling
 • Eendaagse training
 • Interactief programma met veel aandacht voor de praktijk

Programma
De training bestaat uit één trainingsdag. Het programma is interactief, met veel aandacht voor de praktijk. Er is ruimte om een eigen situatie of case in te brengen. Tijdens de training behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Oorsprong van UML
 • Overzicht van type diagrammen in UML
 • Gebruik van UML in de praktijk
 • Diagrammen, onder andere Use Case Diagram, Class Diagram en State Diagram

Certificering
Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Praktische informatie

 • Duur van de training: 1 dag
 • Prijzen zijn exclusief btw

Wil jij aan de slag met UML? Schrijf je dan nu in.

Beschikbare datums

Datum

Tijd

Locatie

Dagen

Kosten

08/10/2024
08.00 - 16.30
Gorinchem
1
€ 590,-
Inschrijven

Deel deze training:

Vragen? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marcel Steijger voor vragen en/of meer informatie. Weet je het al? Schrijf je dan snel in via de button in het rooster.

Logo Gain Automation Technology
Image