Wil jij zelfstandig een Scrum-team leren begeleiden als Scrum Master? Dat kan met de training Scrum Master. Tijdens deze tweedaagse training maak jij je de principes van Scrum goed eigen zodat jij zelf als Scrum Master binnen projecten aan de slag kunt.

Scrum is een Agile werkwijze om op een flexibele manier software of producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints met een vaste lengte van één tot vier weken, werkende software of producten opleveren. Scrum vergoot jouw wendbaarheid en maakt het mogelijk om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van je doelgroep en eindgebruiker. Waar bij een traditionele aanpak veel tijd zit in de voorbereiding en het schrijven van plannen, voeg je met Scrum zo snel mogelijk waarde toe voor de klant.

De Scrum Master begeleidt het Scrum-team en is verantwoordelijk voor het soepel doorlopen van een project. Hij of zij begeleidt de dagelijkse stand-up meetings waarin de voortgang, de aankomende activiteiten binnen het project en problemen worden besproken. Deze training reikt jou alle tools aan om succesvol als Scrum Master aan de slag te gaan.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor professionals die als Scrum Master multidisciplinaire teams willen begeleiden. Voor de training is geen specifieke voorkennis vereist. Wel is het prettig als je beschikt over een hbo werk- en denkniveau.

Wat is het resultaat?
Na afronding van de training weet je hoe je effectief zelfstandig als Scrum Master kunt werken. Je weet hoe je belemmeringen (impediments) kunt elimineren, hoe je de Scrum Product Owner goed ondersteunt bij bijvoorbeeld het opstellen van backlogs en hoe je teams betrekt in het proces van het Agile ontwikkelen van producten en diensten.

Daarom deze training

 • Zelfstandig een Scrum-team leren begeleiden
 • Behandeling van diverse veelvoorkomende praktijksituaties
 • Veel oefenen met simulaties
 • Tweedaagse training

Programma
In de tweedaagse training maak jij je Scrum helemaal eigen. Je wordt getraind door ervaren Scrum Masters die kunnen putten uit een enorme hoeveelheid praktijkvoorbeelden. Zij behandelen verschillende veelvoorkomende praktijksituaties bij het werken als Scrum Master. Om je de principes van Scrum goed eigen te maken, ga je bovendien veel oefenen met simulaties.

Het Scrum Modellenboek van de Scrum Coaches is inbegrepen bij deze training.

Certificering
Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname. Naast het certificaat kun je na deze training ook een officiële certificering halen bij:

 • IIABC.org (International Institute for Agile Business Certification)
  IIABC.org richt zich op Agile werken in non-IT-omgevingen en is een initiatief van Agile Scrum Group. Na de training Scrum Master kun je hier het examen Agile Business Advanced – Facilitating the Process afleggen. Dit examen leg je online af op een tijdstip dat jou het beste uitkomt en is ook in het Nederlands beschikbaar.
 • Scrum.org
  Scrum.org richt zich op het toepassen van Scrum in de IT. Na het volgen van de training Scrum Master kun je een PSM I certificering halen. Het examen leg je online af op een tijdstip dat jou het beste uitkomt en is alleen in het Engels beschikbaar.

Praktische informatie

 • Duur van de training: 2 dagen
 • Investering:
  • zonder examen: € 990,- exclusief btw
  • met examen via IIABC.org: € 1.130,- exclusief btw
  • met examen via Scrum.org: € 1.195,- exclusief btw

Wil jij zelfstandig een Scrum-team leren begeleiden? Schrijf je dan nu in voor de training.

Beschikbare datums

Datum

Tijd

Locatie

Dagen

Kosten

Deel deze training:

Vragen? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marcel Steijger voor vragen en/of meer informatie. Weet je het al? Schrijf je dan snel in via de button in het rooster.

Logo Gain Automation Technology
Image