vacature

(Senior) Software Engineer

Salarisrange

€ 2.800 - 5.950

Contract

Vast

Uren

32 tot 40 uur

Vakantiedagen

30 – 35

Ben jij de technisch expert die zowel inhoudelijk als communicatief de verbinding maakt tussen teamleden, klanten en leveranciers? Dan past deze vacature bij onze businessunit Noordoost bij jou.

Je businessunit

Sinds 2020 bedient Theo klanten in de voedingsmiddelen, (fijn)chemie, farmacie, machinebouw, water en infra gehuisvest in de noordelijke(re) provincies van Nederland. Ons team dat opereert vanuit Drachten, bestaat inmiddels uit een diversiteit van specialisten en zit vol groeiambitie. Voor Scherjon Dairy Equipment realiseerden wij de besturing van een nieuwe mobiele yoghurtfabriek voor de Nigeriaanse lokale markt.

Je werkveld: water en infra

Gain speelt een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid in zowel de water- als infrasector door middel van procesautomatisering en operationele IT. Wij dragen bij aan deze duurzame inspanningen door geavanceerde besturingstechniek te leveren voor beweegbare brugaandrijvingen, tunnel technische installaties, verkeerscentrales en waterzuiveringsfaciliteiten (drinkwater, afvalwater en rioolwater). Onze software- en hardware-oplossingen worden geleid door de ISO 15288 systems- en software engineeringnorm, waarbij Systems Engineering wordt toegepast om de samenhang van systemen gedurende de hele levenscyclus te waarborgen en gebruikerseisen om te zetten in traceerbare ontwerpbeslissingen.

Wat houdt je rol in?

Als engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van industriële automatiseringsoplossingen voor onze klanten. Binnen het projectteam fungeer je als uitvoerend technisch deskundige, waarbij je de klant adviseert en zijn eisen vertaalt naar een functionele of technische specificatie. Je taken omvatten o.a. het opstellen van een technisch ontwerp, het bouwen van de applicatie, het formuleren van testspecificaties, het uitvoeren van FAT en SAT, en het in bedrijf stellen van de applicatie.

In de rol van uitvoerend technisch deskundige ben je een essentiële schakel in het uitwisselen van (technische) informatie tussen projectteamleden, klanten en toeleveranciers. Gedurende de uitvoering van het project onderhoud je actief contact met de klant om de voortgang te bespreken. Je hebt veel zelfstandigheid in je werkzaamheden, invulling, prioritering en tijdsindeling en je rapporteert aan de projectleider of businessunitmanager.

Voor een optimale en soepele ondersteuning van de complexe projecten die je beheert, werk je nauw samen met interne collega’s van diverse vakgebieden. Indien nodig fungeer je als begeleider/coach voor junior collega’s binnen het projectteam.

Wat neem je mee?

Je bent een engineer die denkt in oplossingen en in staat is om de wensen van de klant te vertalen naar de juiste specificaties. Bovendien ben je snel in het maken van de (technische) vertaalslag tussen alle betrokkenen binnen een project. Met jouw bijdrage streef je ernaar de innovatieve kracht van Gain te versterken, zodat we samen met onze klanten de kwaliteit van leven in zowel Nederland als daarbuiten continu kunnen verbeteren.

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • hbo/wo werk- en denkniveau
 • kennis van / feeling met de markten waarin Gain opereert
 • je werkt graag in multidisciplinaire teams
 • tijdsdruk vormt voor jou geen probleem en je werkt nauwkeurig en verantwoordelijk
 • je herkent jezelf in onze kernwaarden menselijke maat, klantgericht en innovatief

Je hebt ervaring met:

 • PLC- of DCS-systemen (Siemens, ABB, Schneider of Mitsubishi)

En je bent bekend met:

 • veiligheidssystemen, bus- en netwerktechnologieën
 • relevante ontwerpstandaarden en ontwikkelmethodieken

Wat mag je van Gain verwachten?

Gain biedt jou een veelzijdige en uitdagende baan die bijdraagt aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Bij Gain heb je grotendeels zelf de regie over je arbeidsvoorwaarden, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Of je nu de nadruk legt op een competitief salaris, extra vakantiedagen, flexibele werkuren, thuiswerkmogelijkheden, een leaseauto of een persoonlijk mobiliteitsbudget, bij Gain heb jij de vrijheid om de voorwaarden te bepalen die voor jou belangrijk zijn.

Bij Gain bepaal je zelf waar de nadruk op ligt.

 • EUR 2.800 – 5.950 BPM o.b.v. een 40-urige werkweek afhankelijk van kennis- en ervaringsniveau.
 • Vaste onbelaste onkostenvergoeding
 • Diverse bonusregelingen
 • 32-, 36- of 40-urige werkweek
 • Keuze uit 30 of 35 vakantiedagen
 • Keuze uit leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak
 • Opleidingsbudget / Gain Academy
 • Begeleiding door een ervaren collega als technisch buddy
 • Goede pensioenregeling
 • Aandelenopties
 • In overleg de mogelijkheid tot thuiswerken én een thuiswerkvergoeding

FUN: schuif je binnenkort aan bij een businessunit- of themabijeenkomst, of een van de vele gezellige uitjes die we jaarlijks organiseren?

Reageren op deze vacature van  engineer is heel simpel: vul het sollicitatieformulier in of stuur een mail naar recruitment@gain.nl

Enthousiast geworden? Dit zijn de vervolgstappen!

Solliciteren bij Gain is eenvoudig en in 5 stappen gedaan.

1

Solliciteren

2

Beoordelen

3

Eerste gesprek

4

Tweede gesprek

5
START!

“ Ik werk in een positieve, persoonlijke omgeving waarbinnen collegialiteit vooropstaat. We helpen elkaar altijd, als het nodig is ook buiten onze eigen projecten om.”

Lees het verhaal

Walter, control engineer

Ons verhaal

Bij Gain Automation Technology, kortweg Gain, ontwikkelen wij sinds 2009 uitgekiende technische automatiseringsoplossingen die onze industriële klanten de volgende stap in hun strategische en productiedoelen laat zetten. Met onze specifieke branche- en vakkennis dragen wij bij aan de verduurzaming van onze drinkwater- en voedselvoorziening, energieproductie, chemicaliën- en medicijnontwikkeling, materialenrecycling, de machinebouw en infrastructuur van de toekomst en nog zoveel meer.

Medewerkers zijn het belangrijkste bedrijfskapitaal van Gain. Wij werken er elke dag samen aan om een open sfeer te creëren waarin mensen zich erkend voelen en kunnen groeien. Naast deze menselijke maat, staan klantgerichtheid en innovatie voor ons voorop. Onze engineers opereren vanuit verschillende businessunits, met locaties door heel Nederland en projecten in zowel de regio als daarbuiten.

Bij Gain weten wij dat er nog zoveel te winnen valt in het verbeteren van de kwaliteit van leven, binnen en buiten Nederland. Daar horen langetermijnrelaties bij, zowel met onze klanten als onze medewerkers. Zodat wij ons samen kunnen blijven inzetten voor een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over Gain? Lees dan hier verder.

Past Gain goed bij jou? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Theo Wijma of solliciteer direct via onderstaande button. Je kunt je sollicitatie ook sturen naar recruitment@gain.nl.

Logo Gain Automation Technology
Image