Vacatures Software Engineer

Aan de slag als Software Engineer

De software vormt het hart van elke besturingstoepassing. Hierin zit de werkelijke toegevoegde waarde van het systeem. Voor machinebouwers en plant-eigenaren is besturingssoftware vaak hun grootste investering. Hiermee kunnen zij machines nauwkeuring besturen en data genereren.

Wanneer je wordt aangenomen ben je een van de ruim 60 hoogopgeleide software engineers, welke samen kwalitatieve oplossingen realiseren. Onze engineers hebben kennis van de hogere programmeertalen en object-georiënteerd programmeren. Onze modulaire, schaalbare besturingssoftware voldoet aan de erkende standaarden (bijvoorbeeld IEC61131) en kan eenvoudig worden aangepast. Om het programmeren en onderhouden van software beheersbaar te maken, werken wij met versiebeheer.

Naast het vervangen van oude besturingssoftware kunnen wij bestaande software optimaliseren en standaardiseren. Dit doen wij op basis van de PackML standaard (machinebouwers) en de ISA-88 (procesindustrie). Softwarestandaardisatie vergemakkelijkt de samenwerking en overdracht, verkort de time-to-market, verlaagt de kans op fouten en verhoogt de uitwisselsnelheid.

Vanzelfsprekend hebben wij oog voor cybersecurity en het beschermen van intellectueel eigendom. Dit kan onder meer door de besturingssoftware af te schermen van internet, door encryptie en door regelmatige updates.

Het werkveld van Gain

Gain opereert in een grote diversiteit aan markten. Met onze specifieke branche- en vakkennis dragen wij bij aan de ontwikkeling van de machinebouwolie, gas & chemievoeding & farmawater, infra & energie en maritiem, scheepvaart & offshore van de toekomst. Die toekomst vraagt om kwaliteit, veiligheid, continuïteit en het verregaand toekomstbestendig maken van machines en processen. Onze hardware en software engineers, adviseurs en projectmanagers voelen zich thuis in een wereld die snel verandert en steeds hogere eisen stelt aan onze antwoorden, qua complexiteit en duurzaamheid.

Gain als werkgever

Werken bij Gain is even veelzijdig als uitdagend en draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om te voldoen aan jouw persoonlijke behoeften, bepaal je bij Gain grotendeels zelf jouw voorwaarden. Vind je salaris belangrijk maar vakantiedagen belangrijker? Werk je liever 32, 36 of 40 uur? Vind je thuiswerken belangrijk? Wil je een leaseauto of regel je liever je eigen vervoer met een persoonlijk budget?

 

Onze kernwaarden

Menselijke maat

Medewerkers zijn ons belangrijkste bedrijfskapitaal. Zij zijn onze ambassadeurs bij klanten en daarbuiten. Samen werken wij iedere dag aan het creëren van een sfeer waarin iedereen zich erkend voelt en kan groeien - nu en in de toekomst. We zijn open en eerlijk naar elkaar en houden van korte lijnen. Persoonlijke aandacht staat voorop binnen Gain.

Klantgericht
Bij Gain staat de klant centraal. Wij ondersteunen onze klanten met de voor hun optimale oplossing. Expertise, open en persoonlijke communicatie en het nakomen van afspraken maken van Gain een deskundige en betrouwbare partner. Dit zijn cruciale voorwaarden voor de langlopende relaties die wij onderhouden met onze klanten.

Innovatie
Onze passie voor industriële automatiseringstechniek vormt het kloppend hart van Gain. Wij delen de drive om te innoveren en maken met onze oplossingen dagelijks het verschil. Samen met onze partners leveren wij onze bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven binnen en buiten Nederland.

Past de vacature van Software Engineer goed bij jou? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Karin Dijkstra of solliciteer direct op één van onze vacatures via de vacaturepagina. Je kunt je sollicitatie ook sturen naar recruitment@gain.nl.

Logo Gain Automation Technology
Vacatures Software Engineer