vacature

(Senior) Software Engineer

Salarisrange

€ 2.800 - 5.950

Contract

Vast

Uren

32 tot 40 uur

Vakantiedagen

30 – 35

Vorm jij als uitvoerend technisch deskundige die belangrijke inhoudelijke en communicatieve schakel tussen projectteamleden, klanten en toeleveranciers waarmee je de voortgang van de projecten van jouw team borgt?
Dan is deze vacature bij onze businessunit noordoost iets voor jou.

Je businessunit

Sinds 2020 bedient Theo klanten in de voedingsmiddelen, (fijn)chemie, farmacie, machinebouw, water en infra gehuisvest in de noordelijke(re) provincies van Nederland. Ons team dat opereert vanuit Drachten, bestaat inmiddels uit een diversiteit van specialisten en zit vol groeiambitie. Voor Scherjon Dairy Equipment realiseerden wij de besturing van een nieuwe mobiele yoghurtfabriek voor de Nigeriaanse lokale markt.

Je werkveld: machine­bouw

Gain helpt als co-maker van machinebouwers concurrentievoordeel te creëren door slimme inzet van PLC-besturingen met behulp van servo, motion control en robotica. Wij maken modulair opgebouwde codes gebaseerd op PackML/OMAC-standaarden om in een korte doorlooptijd gestructureerde besturingssoftware te realiseren. Daarnaast helpen wij klanten met slimme CAD-systemen voor het engineeren van elektrotechnische installaties. Onze klanten bedienen op hun beurt tal van branches over de hele wereld zoals de chemie, farma en voedingsindustrie. De machinebouw is een dynamische markt waarin Gain hoog aangeschreven staat.

Wat houdt je rol in?

 

Als engineer ontwikkel je industriële automatiseringsoplossingen voor onze klanten. Je vervult binnen het projectteam de rol van uitvoerend technisch deskundige. Je adviseert de klant en vertaalt zijn eisen allereerst in een functionele of technische specificatie. Daarop volgt een technisch ontwerp maken, de applicatie bouwen, testspecificaties opstellen, een FAT en SAT uitvoeren, en de applicatie in bedrijf nemen.

Als uitvoerend technisch deskundige vorm je een belangrijke schakel in het uitwisselen van (technische) informatie tussen projectteamleden, klant en toeleveranciers. Gedurende de projectuitvoering onderhoud je intensief en proactief contact met de klant over de voortgang. Je bent grotendeels zelf verantwoordelijk voor je werkzaamheden (denk aan invulling, prioritering en tijdsindeling) en rapporteert aan de projectleider of businessunitmanager.

Om de complexe projecten die je draait zo goed en vlot mogelijk te kunnen ondersteunen, onderhoud je intensieve contacten met je interne collega’s van alle richtingen. Wanneer nodig begeleid/coach je junior collega’s binnen het projectteam.

Wat neem je mee?

Je bent een oplossingsgerichte engineer die de klantwens als geen ander weet te vertalen in de juiste specificaties. Daarnaast ben je vlot in het maken van de (technische) vertaalslag tussen alle betrokkenen in een project. Je wilt met jouw inbreng de innovatieve kracht van Gain vergroten, zodat we samen met onze klanten de kwaliteit van leven in Nederland en daarbuiten kunnen blijven verbeteren.

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • hbo/wo werk- en denkniveau
 • kennis van / feeling met de markten waarin Gain opereert
 • je werkt graag in multidisciplinaire teams
 • tijdsdruk vormt voor jou geen probleem en je werkt nauwkeurig en verantwoordelijk
 • je herkent jezelf in onze kernwaarden menselijke maat, klantgericht en innovatief

Je hebt ervaring met:

 • PLC-systemen (Beckhoff, Siemens, Allen-Bradley of andere systemen)

En je bent bekend met:

 • aandrijf-, servo-, of motionsystemen
 • veiligheidssystemen, bus- en netwerktechnologieën
 • relevante ontwerpstandaarden en ontwikkelmethodieken

Wat mag je van Gain verwachten?

Werken bij Gain is even veelzijdig als uitdagend en draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om te voldoen aan jouw persoonlijke behoeften, bepaal je bij Gain grotendeels zelf jouw voorwaarden. Vind je salaris belangrijk maar vakantiedagen belangrijker? Werk je liever 32, 36 of 40 uur? Vind je thuiswerken belangrijk? Wil je een leaseauto of regel je liever je eigen vervoer met een persoonlijk budget?

Bij Gain bepaal je zelf waar de nadruk op ligt.

 • EUR 2.800 – 5.950 BPM o.b.v. een 40-urige werkweek afhankelijk van kennis- en ervaringsniveau.
 • Vaste onbelaste onkostenvergoeding
 • Diverse bonusregelingen
 • 32-, 36- of 40-urige werkweek
 • Keuze uit 30 of 35 vakantiedagen
 • Keuze uit leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak
 • Opleidingsbudget / Gain Academy
 • Begeleiding door een ervaren collega als technisch buddy
 • Goede pensioenregeling
 • Aandelenopties
 • In overleg de mogelijkheid tot thuiswerken én een thuiswerkvergoeding

FUN: schuif je binnenkort aan bij een businessunit- of themabijeenkomst, of een van de vele gezellige uitjes die we jaarlijks organiseren?

Enthousiast geworden? Dit zijn de vervolgstappen!

Solliciteren bij Gain is eenvoudig en in 5 stappen gedaan.

1

Solliciteren

2

Beoordelen

3

Eerste gesprek

4

Tweede gesprek

5
START!

“ Met slimme algoritmes, die patronen herkennen, kunnen we veel eerder programmeerfouten uit de besturingssoftware halen. Vroeger kwam je daar vaak pas achter als de machine al bij de gebruiker stond, maar tegenwoordig...”

Lees het verhaal

Herwald, control engineer

Ons verhaal

Bij Gain Automation Technology, kortweg Gain, ontwikkelen wij sinds 2009 uitgekiende technische automatiseringsoplossingen die onze industriële klanten de volgende stap in hun strategische en productiedoelen laat zetten. Met onze specifieke branche- en vakkennis dragen wij bij aan de verduurzaming van onze drinkwater- en voedselvoorziening, energieproductie, chemicaliën- en medicijnontwikkeling, materialenrecycling, de machinebouw en infrastructuur van de toekomst en nog zoveel meer.

Medewerkers zijn het belangrijkste bedrijfskapitaal van Gain. Wij werken er elke dag samen aan om een open sfeer te creëren waarin mensen zich erkend voelen en kunnen groeien. Naast deze menselijke maat, staan klantgerichtheid en innovatie voor ons voorop. Onze engineers opereren vanuit verschillende businessunits, met locaties door heel Nederland en projecten in zowel de regio als daarbuiten.

Bij Gain weten wij dat er nog zoveel te winnen valt in het verbeteren van de kwaliteit van leven, binnen en buiten Nederland. Daar horen langetermijnrelaties bij, zowel met onze klanten als onze medewerkers. Zodat wij ons samen kunnen blijven inzetten voor een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over Gain? Lees dan hier verder.

Past Gain goed bij jou? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Theo wijma of solliciteer direct via onderstaande button. Je kunt je sollicitatie ook sturen naar recruitment@gain.nl.

Logo Gain Automation Technology
Image