Testimonial

Herwald: “Technische ontwikkeling houdt het vak uitdagend.”

Image

“Technische ontwikkeling houdt het vak uitdagend”

“Ik ben elf jaar geleden als control engineer aan de slag gegaan bij Gain Projects. In het begin deden wij veel projecten in house, maar gaandeweg zijn we steeds meer op locatie bij klanten gaan werken. Vooral in de machinebouw is dat handig. Het is een dynamische wereld; je hebt veel overleg nodig. Ik was de afgelopen jaren betrokken bij tal van projecten. Ik werk op dit moment bij een klant waar de machine wordt aangestuurd via een Beckhoff Twincat 3 PLC. De PLC-code is gebaseerd op object-georiënteerd programmeren en heeft ruim 80 servo-assen. Heel divers en uitdagend!

Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk. De techniek ontwikkelt zich snel. Vooral de robotisering neemt snel toe. Er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van data. Je ziet dit ook in de machinebouw. Met slimme algoritmes, die patronen herkennen, kunnen we veel eerder programmeerfouten uit de besturingssoftware halen. Vroeger kwam je daar vaak pas achter als de machine al bij de gebruiker stond, maar tegenwoordig is de machine al geoptimaliseerd nog voor ze op transport naar de klant gaat. Ook met 3D-tekentechnologie en digital twins is veel winst te behalen. Je kunt zaken virtueel testen, wat zowel tijd als materiaal bespaart. In deze tijden van materiaalschaarste en leververtragingen is dit erg handig.

Ik zit vrijwel altijd bij de klant, maar werk ook af en toe op de vestiging van Gain in Gorinchem. Zo kan ik ook nog eens bijpraten met mijn Gain-collega’s. Wij hebben goede contacten onder elkaar. Bij Gain staan de mensen voorop. Je bent geen nummer. Je krijgt projecten die bij je passen, en men heeft ook oog voor je persoonlijke situatie. Ik was onlangs 25 jaar getrouwd en heb veel felicitaties gekregen.

Via de Gain Academy kunnen we ons continu bijscholen. Niet alleen in de techniek, maar ook qua persoonlijke vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan communicatietrainingen. Als senior control engineer begeleid ik af en toe ook starters. Hiervoor hebben wij een buddytraject opgezet. Ik vind het erg leuk om kennis en ervaring door te geven.”

Herwald, Senior Control Engineer

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image