Blog

Vive la France – Evaluatie van de weegunits

Image

Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik onderweg naar Lyon. Twee jaar geleden hebben we een project gedaan in een fabriek waar croissants worden geproduceerd. Het project is uitgevoerd in opdracht van een machinebouwer in Nederland. Het doel van onze oplossing is om de productiegegevens van de machine in een rapport naar een centrale server van de klant te leiden. De machine is uitgerust met een Siemens S7 315 CPU en een Siemens Advanced HMI panel.

Om deze oplossing te kunnen maken hebben we gekozen om een Add-in te maken met C#. Siemens biedt de mogelijkheid om HMI tags uit te lezen via C#. Via de server van de klant krijgen we door welke orders gemaakt moeten worden. De operator kan nu kiezen welke order geproduceerd gaat worden. Als de operator de order heeft gestart worden alle gegevens van de machine op het gekozen ordernummer geregistreerd. Nadat de operator de order heeft gestopt worden van alle gegevens een XML-file gemaakt. Deze file wordt via een FTP verbinding naar de server van de klant gestuurd.

De reden dat ik nu wederom naar Lyon ga, is om al deze gegevens nog eens te evalueren samen met de leverancier van de weegunits. Door nieuwe inzichten en nieuwe weegunits is het vermoeden ontstaan dat de data niet meer klopt.

Het wordt weer een uitdaging om in het Engels en mijn beste Frans het probleem boven water te krijgen.

Herwald Spuijbroek
Sr. Control Engineer, Gain Projects

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image