Blog

Terugblik eerste tijd Gain – Patrick

Logo Gain Automation Technology

Het is mij gevraagd om terug te blikken op mijn eerste 1,5 maand bij Gain. In deze korte blog neem ik jullie mee in mijn belevingswereld. Eind vorig jaar ben ik in contact gekomen met GAIN en 25 januari was mijn eerste echte werkdag. Voordat ik bij Gain begon heb ik ruim 6 jaar gewerkt voor een system integrator in de feed sector, waarbij alle systemen werden geprogrammeerd met Siemens. Dit werk begon mij na al die tijd te vervelen aangezien er veel repetitie in zat en werd gestuurd vanuit standaardisatie. Gedurende mijn eerste gesprekken bij Gain merkte ik al gauw dat het binnen Gain mogelijk is om een opdracht te vinden die nauwsluitend past op basis van je eisen/wensen.

Het eerste project wat ik bij Gain heb opgepakt was het her-programmeren van de auto-mode van een hydraulische arm/kraan van de klant, met Siemens TIA Portal. Deze arm is gemonteerd aan de achterkant van een boot. Hij fungeert als launcher om frameconstructies vol sensoren bodemonderzoek te laten uitvoeren.

Een Gain-collega heeft hiervoor ook aan dit frame geprogrammeerd en ik was dan ook blij met de support die ik van hem heb gekregen voor, tijdens en na het project. De wens van de klant was om door alleen de joystick voor of achteruit te bewegen dat de arm dan in de juiste volgorde open/dicht klapt. In de oude software, geschreven door een andere software partij, ging dit heel schokkerig en waren er dode punten waarop de arm niet meer op de joystick reageerde.

Na het afronden van dit traject werd ik geïntroduceerd bij een andere klant die automatiseringsoplossingen biedt voor de tuinbouw. Ik heb in het verleden wel vaak nauw samengewerkt met machinebouwers, maar nooit voor een machinebouwer. Het grappige is dat we langzaam een Gain front aan het bouwen zijn, aangezien twee andere Gain-collega’s daar ook werkzaam zijn. De machines worden geprogrammeerd met ladder in Omron CX-One. Voor mij is dat nieuw terrein, maar ik ben superblij dat een Gain-collega mij hierin begeleidt. Op dit moment ben ik bezig met een waslijn voor kratten. Het bijzondere voor mij is dat de programmeur ook verantwoordelijk is voor de IO lijst en meedenkt over het ontwerp met de mechanisch tekenaar. Al deze aspecten bij elkaar maken de situatie voor mij heel uitdagend en leerzaam.

Wil je ook bij Gain werken? Bekijk dan onze vacatures en we spreken je snel!

Patrick
Control Engineer, Gain West

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image