Blog

Industrial IT dichter naar kantoor?

Logo Gain Automation Technology

Eén van Nederlands grootste drinkwaterbedrijven gaat een nieuwe architectuur opstellen voor haar volledige proces automatiseringsinstallatie. Eerder bestonden al bedrijfsbibliotheken en standaarden, maar er is gebleken dat dit niet voldoende is om aan alle bedrijfsdoelstellingen te voldoen. Daarnaast zijn ze “van onder uit de organisatie” ontwikkeld en dus niet altijd volledig passend op de business processen.

In een grootschalig programma wordt een volledig gedragen nieuwe visie, architectuur, technische- en functionele ontwerpen en standaarden opgesteld. Het programma is een soort slice door de organisatie en wordt geborgd vanuit een stuurgroep met vertegenwoordigers van de organisatie onderdelen die belanghebbend zijn of zelfs na realisatie eigenaar worden.

Mijn rol is die van enterprise architect, met aandachtsgebied proces automatisering. In een team van architecten wordt door mij enterprise architectuur verfijnd en doel architectuur en strategische (domein)architectuur opgesteld. Proces automatisering wordt als onderdeel van IT gezien en daardoor wordt ook gebruikgemaakt van ontwerp en ontwikkel methoden die voornamelijk worden toegepast in hoger gelegen IT systemen, zoals TOGAF en ARCHIMATE. Voor procesautomatiseerders hele nieuwe technieken, maar met volop potentie nu Industrial IT steeds dichter kruipt naar de bestaande kantoor IT.

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image