Testimonial

Bianca: “Het draait om mensen die andere mensen helpen.”

Image

“Ik ervaar nog steeds dezelfde prettige, persoonlijke werksfeer als bij de oprichting in 2009” – Bianca, assistent controller.

Al 25 jaar werk ik samen met Hans (Hans Mosselman, directeur van Gain, red). Eerst werkte ik als financieel medewerker bij zijn vorige bedrijf. Toen Hans dat bedrijf verkocht, ben ik daar nog een tijdje blijven werken, maar kon in de steeds groter wordende organisatie mijn draai niet vinden. Vanaf het moment dat ik Hans vervolgens in de stad tegenkwam en vertelde hoe het ging, is het balletje opnieuw gaan rollen. Een paar maanden later kreeg ik een telefoontje of ik wilde komen werken bij Gain dat toen net was opgericht.

Mijn naam is Bianca en inmiddels werk ik al 13 jaar voor Gain. Ik woon in Gorinchem, ben getrouwd met Patrick en ik heb 2 kinderen, Jasmine (21) en Jim (14). Ik hou van een feestje, lekker winkelen of gewoon thuis op de bank. Daarnaast vind ik het ook leuk om naar de sportschool te gaan of lekker te wandelen.

Ik heb ervan genoten om samen met Hans en Otto (Otto Bouman, medeoprichter Gain, red) vanaf het begin Gain te zien groeien. Nu is mijn functie officieel die van assistent controller, maar in de begintijd pakte ik alles op, van projectmanagement tot financiën. Langzamerhand breidde het ondersteunende team zich uit, met onder meer administratieve en secretariële krachten, en ben ik mij steeds meer gaan richten op de salarisadministratie maar ook zaken als omzetbelasting.

Inmiddels is het team van het Shared Support Center van Gain waartoe ik behoor zes vrouw sterk. We zijn een ontzettend leuk team dat goed op elkaar is ingespeeld en elkaar ‘wat gunt’. Als een van ons te maken krijgt met een piek in het werk of om privéredenen een keer eerder weg moet, springen we bij. Dat vind ik heel normaal en het team gelukkig ook.

Sowieso geldt dat binnen Gain de sfeer heel persoonlijk, open en eerlijk is; het gaat hier over mensen. Wij zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar, ondersteunen elkaar, ook als het privé niet goed gaat. En een heel simpel voorbeeld misschien: ook bij een mailtje voeg ik even een persoonlijke noot toe. Dat is des te belangrijker omdat veel medewerkers buiten de deur bij opdrachtgevers aan het werk zijn en je elkaar dus niet zo vaak ziet. Zo onderhoud je het contact.

In mijn functie blijf ik me ontwikkelen. Zo zijn we momenteel een nieuwe versie van Navision aan het implementeren (een enterprise resource planning (ERP)- en boekhoudprogramma, red). Bij dat proces inclusief het testen ben ik betrokken. Het is leuk om nieuwe dingen aan te gaan en te zien wat voor verbeterslagen het ons als organisatie kan opleveren.

Mijn werkzaamheden, de mensen, de sfeer en de locatie in Gorinchem maken dat ik het nog steeds naar mijn zin heb bij Gain. Standvastig kun je me gerust noemen. Verder hou ik van structuur. Ik vind het fijn als het duidelijk is wat ik te doen heb en wat de deadlines zijn, en dat kader vind ik hier.

Daarnaast heeft Gain zijn arbeidsvoorwaarden goed op orde. Voor mij springt het flexibel (thuis) kunnen werken eruit. Als er bijvoorbeeld thuis iets is met de kinderen kan ik ook vanuit huis werken of eventueel een dag ruilen. Uiteraard kijken wij als Shared Support Center hierbij zelf naar de bezetting op kantoor zodat er altijd iemand aanwezig is.

Verder ervaar ik dat er ook werkelijk naar je geluisterd wordt als je ergens ontevreden over bent. Dat zie ik bij de engineers en dat zie ik ook binnen het Shared Support Center. Dat betekent niet dat je altijd je zin krijgt, maar wel dat je met elkaar het gesprek kunt aangaan. Terugkijkend ervaar ik nog steeds dezelfde prettige werksfeer als bij de oprichting in 2009. We begonnen met z’n vijven en dat we die basis tot op de dag van vandaag, met inmiddels 54 collega’s, hebben weten vast te behouden is een mooi gegeven.

Mijn collega’s en ik hebben stuk voor stuk klantgerichtheid en servicegerichtheid hoog in het vaandel staan. Ik zie die houding terug binnen mijn team en naar onze andere collega’s toe, en uiteraard naar onze klanten toe. Als iemand iets vraagt dan sta je daarvoor open, ga je ermee aan de slag en kijk je wat je kunt doen. Daarop aanhakend: het mooie van Gain als bedrijf vind ik dat het draait op en om engineers, kortom om mensen die andere mensen helpen om hun business verder uit te bouwen.

Als het om de inhoud van het werk van mijn collega’s engineers gaat, kan ik een aardig eindje meekomen. Van een transportband op Schiphol kan ik mij na al die jaren bij Gain een gedetailleerde voorstelling maken en na mijn studie secretarieel aan het MEAO heb ik een tijdlang bij een machinebouwer gewerkt, dus ook die branche ken ik. Maar er zijn ook veel onderwerpen die abracadabra voor mij zijn en zullen blijven.

Juist die diversiteit aan mensen binnen ons bedrijf, qua achtergrond, werkzaamheden en karakters, pakt positief uit. Ik merk dat we open en respectvol naar elkaar toe zijn. Dat ieder van ons de menselijke maat hoog in het vaandel heeft staan, is voor mij de verbindende factor binnen Gain. Dat we alles met elkaar kunnen bespreken, de successen en de dingen die minder goed gaan, maakt dat we ver komen met elkaar!

Bianca, assistent controller

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image