Case

Samengestelde productielijn met eigen machines

Amtra geautomatiseerde machines

Sinds november 2023 is Raymond, control engineer bij Gain, ingezet bij Amtra Engineering B.V. in Zevenbergen.

Amtra is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en in bedrijfstellen van complete turn-key vulmachines en automatiseringsprojecten voor de chemische- en voedingsmiddelen industrie. De laatste jaren heeft Amtra fors ingezet op een diepere ontwikkeling van volledig geautomatiseerde machines met hoge capaciteit.

Bij dit specifieke project is Gain gevraagd om het team te ondersteunen met een deel van de software ontwikkeling in een productie lijn. Het unieke aan dit project is dat het een project betreft waarbij hergebruikte jerrycans volledig automatisch ingebracht, getest, ontdopt, ontsleeved, gereinigd, opnieuw gevuld en gepalletiseerd worden. Hierbij moet rekening worden gehouden met een groter aantal variabelen dan wanneer er alleen nieuwe verpakkingen worden verwerkt. Zeker binnen een volledig geautomatiseerd systeem voor hergebruikte verpakking is het de uitdaging om de machines en de software zo te ontwerpen dat ook licht afwijkende verpakking goed verwerkt wordt. 

 In dit project worden de jerrycans in klant specifieke productdragers aangeleverd in verband met het innemen bij de eindgebruikers. Met een robotarm worden meerdere jerrycans per keer op een transportband gezet en worden naar ieder station geleid. Eenmaal gereinigd en opnieuw gevuld komen ze weer terug bij de robotarm die ze op een pallet stapelt. De pallet wordt regendicht met folie ingewikkeld zodat ze veilig kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Dit is alles bij elkaar een groot automatiseringsproject waarbij veel ontwikkeling en onderlinge afstemming tussen de machines nodig is.

Geplaatst: februari 2024Case

Heeft dit project je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image