Case

Implementatie EPLAN P8 bij Viscon Group

Image

De Viscon Group is gespecialiseerd in het creëren van innovatieve, solide en slimme logistieke oplossingen voor alle verwerkingsprocessen in (non)Food- en Agro-bedrijven. Viscon is actief in de tuinbouw, versproducten, pluimvee en voedingsmiddelenindustrie.

Viscon kent 3 BU’s, voor elke hoofdmarkt een, met een (nog) centrale engineering voor elektro en besturing. Tot op heden gebruikt Viscon de ECAD-omgeving van EPLAN 5 voor hun e-engineering en tekenwerk. Deze versie wordt door EPLAN inmiddels niet meer ondersteund. De afgelopen jaren is wel eens gekeken naar EPLAN P8 en zijn er al wat eerste zaken ingericht, echter is het nog niet breed ingezet.

Gain is gevraagd om de implementatie van EPLAN P8 te gaan realiseren voor Viscon en daarvoor is er eerst een plan van aanpak opgesteld. Na goedkeuring daarvan is de implementatie en inrichting in nauwe samenwerking met de medewerkers en management van Viscon nu gestart.

Als kartrekker (lead engineer) is daarvoor een externe hardware engineer via Gain Flex aangetrokken: Sander Doorenbosch. Ter ondersteuning van de lopende projecten zal tevens een hardware engineer via Gain Flex worden toegevoegd aan het team: Peter Admiraal.

Een geweldige opdracht voor onze hardware engineeringsbusiness bij een terugkerende klant in de machinebouwsector, waarvan we verwachten dat er meer mooie opdrachten zullen volgen!

Kijk op onderstaande link voor een impressie van Viscon en hun machines:Case

Heeft dit project je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image