Blog

Not just another day at the office

Image

Ik vind het belangrijk dat mijn werk uitdagend is. Graag werk ik aan een lange termijn relatie met de klant. Hierbij voer ik mijn werk graag uit op een inspirerende werkplek.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf leven en werken we in vreemde tijden. Covid-19 dreigt met een tweede golf en buiten heerst een hitte golf. Ik realiseer me dat deze combinatie een grote impact heeft op veel van mijn concullega’s. Normaal vind ik het een voorrecht om thuis te mogen werken, maar met deze hitte even niet. Gelukkig is het kantoor van Gain ruim opgezet en beschikt over prima klimaatbeheersing. Het is hierbij goed mogelijk om op gepaste afstand van elkaar te werken. En dan hebben we ook nog een schitterend uitzicht, zie foto.

Ook mijn werk is nog uitdagend. Na initiële hapering lopen de diverse projecten weer door. Voor veel klanten kon ik mijn werk al op afstand doen. Ook de andere klanten bieden deze mogelijkheid nu. Dankzij deze remote voorzieningen kan ik mijn werk voor de klant veel efficiënter uit voeren. Een vergadering organiseren we vanuit Gain via Teams, ik hoef hiervoor niet naar de klant te reizen. Bij technische vraagstukken kan ik de klant de snel remote ondersteunen. Tijdens de eerste lockdown periode heb ik op deze manier zelfs een geheel project uitgevoerd waarbij ik de klant geen enkele keer fysiek heb gezien. Naar verwachting zal het remote kunnen werken blijvend meer toegepast worden.

De klant is zelf ook meer remote met zijn productieproces verbonden, waarvoor goede voorzieningen vereist zijn. Naast een veilige infrastructuur voor remote inbellen, is ook goed inzicht in het productieproces benodigd. Dit is nu precies het gene waar ik me mee bezig hou. Het ontsluiten van een productieproces naar inzicht, inzicht waarop acties gebaseerd zijn. Voor mijn huidige klant specificeer ik een nieuwe HMI. Dankzij deze nieuwe HMI wordt integratie met MES en ERP sterk geoptimaliseerd. Het productieproces is hierbij in detail te volgen, ook remote. Dus ook toegankelijk tijdens not just another day at the office.

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image