Blog

Mijn eerste tijd bij Gain als Hardware Engineer – Jorn

Logo Gain Automation Technology

Eerder vertelde collega Patrick over zijn start bij Gain. Dit jaar is onze afdeling hardware engineering ook al uitgebreid. Nieuwe collega Jorn vertelt in een blog over zijn eerste periode als hardware engineer bij Gain.

“Sinds maart 2021 ben ik werkzaam bij Gain en nu is mij gevraagd over deze eerste periode iets met jullie te delen. Een van de punten waarom ik mijn vorige baan na 10 jaar heb opgegeven, is om binnen Gain een nieuwe uitdaging te vinden waarin veel variatie en uitdaging in de werkzaamheden zit.

Kleine toelichting over de projecten.
Mijn eerste project was bij een bedrijf dat actief is in de industriële automatisering. In samenwerking met een Duitse attractiebouwer moest een madhouse attractie (soort Villa Volta attractie) worden omgebouwd, omdat de huidige klant de machine op zijn flat niet kwijt kon. De nieuwe klant die deze attractie zou overnemen had behoorlijk wat andere wensen. Een grote wijziging op de huidige attractie moest dus gedaan worden. Voor mij hield dit in: de elektroschema’s conform de nieuwe specs aanpassen, bestellijsten genereren en documentatie aanpassen.

Hierop volgend had ik een project bij een nieuwe klant van Gain. Dit is een machinebouwer die klantspecifieke machines bouwt voor handeling, controleren en etiketteren van producten (dozen, zakken snoep, chips etc.). Mijn werkzaamheden waren het verwerken van de elektroschema’s voor een nieuwe machinelijn (o.a. dozen aanvoerlijnen, traverse, robots, palletdestacker en machineveiligheid). Er waren geen machine specs, dus alles moest gedaan worden vanuit een tijdelijke lay-out en een mechanische onderdelenlijst met wat aantekeningen. Uiteindelijk is het gelukt de werkzaamheden naar wens op te leveren.

Sinds kort ben ik gestart bij een klant die transportsystemen voor interne logistiek levert, waarvoor ik mij momenteel door training en documentatie aan het voorbereiden ben. Dit is nodig om over een aantal weken mijn eerste deelproject te kunnen doen conform de werkwijze van de klant t.b.v. een gigantisch nieuwe geautomatiseerd warehouse in Duitsland.

Na drie maanden in dienst ben ik al drie bedrijven rijker, dus aan variatie en uitdaging niks te kort!”

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image