Blog

Profibus vs. Ethercat; de uitdaging

Image

Voor een machinefabrikant heb ik onlangs een project uitgevoerd voor de besturing van een palletizer, een standaard product van de machinefabrikant.

Na enkele projecten gedaan te hebben met een Siemens PLC vind ik het weer leuk om een Twincat project uit te voeren. Voor het project heb ik gebruik gemaakt van de standaard software van de klant. De besturing is een Beckhoff Twincat besturing met veldbussen Profibus en Ethercat.

Bij dit project komen duidelijk de verschillen naar boven tussen Profibus en Ethercat. Niet alleen dat Ethercat veel sneller is maar ook dat deze veel sneller inbedrijf gesteld is dan Profibus. Doordat in het project standaard software van de klant gebruikt is, kan je in kortere tijd de software van de machine klaar hebben. Het meeste werk is dan niet het programmeren, maar het testen en afstellen van de machine. De klant had al een zelfde soort machine, de uitdaging was nu om de machine hetzelfde af te stellen als de machine die al eerder geleverd was. Na een paar weken op de locatie aanwezig te zijn geweest, is de machine naar tevredenheid afgeleverd.

Kortom een leuke Twincat klus en op naar de volgende!

Herwald Spuijbroek
Sr. Control Engineer, Gain Projects

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image