Nieuwsberichten

Extra ondersteuning in de tuinbouwbranche

Image

ISO Group maakt slimme hightech machines voor het automatiseren van arbeidsintensieve taken binnen de internationale tuinbouwbranche. Ze zijn ooit begonnen met de automatisering van het poten van chrysanten, maar tegenwoordig automatiseren zij ook het stekken en sorteren van planten en bijvoorbeeld het opplanten van tulpenbollen. Ze spelen in op de uitdaging van klanten, omdat het vinden van mensen die dit soort werk willen doen moeilijk en uitdagend is. Hierdoor is er een grote vraag naar automatisering.

Onze software engineers Richard, Robbert en Dieter ondersteunen ISO al met ontwikkelwerkzaamheden op basis van maatwerksoftware. Zij werken samen met hen aan de standaardisatie van de C#-applicatie. Deze applicatie bevat zowel HMI- als Logica-functionaliteiten en verbindt Vision, plc en robots. Omdat de C#-applicatie een belangrijke schakel is bij het sorteren en oppakken van planten en bollen, kun je stellen dat C# groen is!

De plc waarop ISO gestandaardiseerd is voor de besturing van haar machines en dus ook met bovenstaand systeem communiceert, is een Omron Sysmac plc. Vanwege de enorme drukte heeft ISO ons gevraagd om ook op plc-gebied extra ondersteuning te bieden. Arjan en John die veel kennis hebben op het gebied van besturingen van tuinbouwmachines met Omron Sysmac, konden snel starten en hadden een vliegende start op de projecten van ISO.

Het feit dat wij snel acteren met kennis die goed aansluit bij de uitdaging van ISO, is voor hen een belangrijke ingrediënt van de samenwerking. Zie ook het bericht van Henk-Jan van Ooijen, R&D manager bij ISO Group: https://www.gain.nl/henk-jan-gain-snapt-wat-in-de-machinebouw-nodig-is/.

Heeft dit bericht je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image