Testimonial

Digital twin verkort testtijd on-site aanzienlijk

Image

Rob van der Heijden, teamleider software engineering bij CSi Industries BV

“Digital Twin van Gain verkort testtijd on-site aanzienlijk”

“Wij maken palletiseer-systemen voor producenten van fast moving consumer goods. Onze klanten zitten over de hele wereld. Gain heeft software engineers in dienst met wie wij al jaren samenwerken. Door hun ervaring met CSi hebben zij aan een half woord genoeg. Ook kennen zij het Beckhoff-platform dat nog bij verschillende klanten van CSi in gebruik is.

Onlangs hebben we voor een producent van koffiecups een palletiseer-systeem ontwikkeld waar meerdere productielijnen op aansluiten. De dozen met cups worden door vier palletisers op pallets gestapeld. Een traversewagen voert lege pallets aan en volle pallets af. Een extra uitdaging is dat sommige pallets ‘verheiratet’ moeten blijven, aan elkaar gekoppeld.

Het palletiseren en transporteren moet uiterst efficiënt gebeuren. Er zitten allerlei prioriteitenregels aan, die lastig te testen zijn en in de praktijk veel tijd kosten. Om de testtijd bij de klant te beperken, moesten we creatief zijn. We hebben Gain gevraagd om een digital twin voor ons te maken. Door deze te koppelen met onze PLC konden we aan ons bureau, in een virtuele omgeving, testen. Handig en efficiënt! Het testen van al die scenario’s duurt normaal op locatie twee tot drie weken, waarbij een aantal testen ook nog eens lastig uitvoerbaar is en bovendien productieverstoring geeft. Met de digital twin konden we heel compleet testen en verwachten wij een tijdsbesparing van minimaal 40% on-site te realiseren. Een meer dan waardevolle investering.

Via Gain kunnen wij naast vaste medewerkers ook zzp’ers inhuren. Als industrieel automatiseerder hebben we software engineers nodig met kennis van elektrische en mechanische installaties. Ook moeten ze de specifieke dynamiek van een productieomgeving begrijpen. Voor onze klanten is productie heilig. Iedere verstoring is ongewenst. Het werken met een digital twin sluit daar goed bij aan. Hiermee kunnen we onze tijd on-site verkorten. Dat is precies wat klanten wensen.

Wij blijven ook in de toekomst graag samenwerken met Gain. Ik wil een goede balans houden tussen vast personeel en medewerkers op inhuurbasis. In de projectwereld moet je immers snel kunnen op- en afschalen. Samen met Gain blijven we flexibel.”

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image