vacature

Senior DCS software engineer

Salarisrange

€ 3.800 - 5.950

Contract

Vast

Uren

32 tot 40 uur

Vakantiedagen

30 – 35

Weet jij vanuit jouw expertise en met je proactieve en tactvolle houding onze talrijke klanten doeltreffend te adviseren, juist als het op maatwerk aankomt?
Dan is deze vacature bij onze businessunit zuidwest iets voor jou.

Je businessunit

Met een team van specialisten bedient Marc relaties in de regio Zuidwest-Nederland. Samen werken zij aan diverse projecten in de machinebouw, voedingsmiddelen industrie, (fijn)chemie, farmacie, water en infra. Voor de klant ontwikkelen zij nieuwe besturings- en informatiesystemen en adviseren zij over kostenbesparing in het productieproces, verhoging van de betrouwbaarheid en verlaging van energieverbruik.

Je werkveld: proces- en productie­automatisering

Voor de chemische, voedsel- en farmaceutische industrie staan kwaliteit, veiligheid, continuïteit en verdere verduurzaming van het productieproces voorop. Met behulp van ISA-88, ISA-95 en GAMP kennis zet Gain zijn automatiseringskennis in om PLC- en DCS-systemen te realiseren. Of het nu gaat om een migratie van een PLC-, HMI- of DCS-besturing of het engineeren van de elektrotechnische systemen, wij helpen klanten optimaal inzicht te krijgen in hun processen.

Wat houdt je rol in?

Als senior engineer overzie je het totale ontwikkelingstraject van industriële automatiseringsoplossingen voor onze klanten. Vanuit je expertise en overzicht van het werkveld creëer je nieuwe oplossingen en/of complexe integraties in bestaande oplossingen. Je vervult vanaf het opstellen van de gebruikerseisen tot en met de inbedrijfstelling van het systeem een actief uitvoerende en leidende rol.

Je opereert zelfstandig of juist in een team (bijvoorbeeld als lead engineer). In teamverband coördineer je de samenwerking tussen projectleden, klanten en toeleveranciers. Als technisch verantwoordelijke fungeer je als contactpersoon voor zowel de klant als toeleveranciers. Een proactieve en tactvolle houding helpt jou als technisch verantwoordelijke in het doeltreffend adviseren van alle betrokken partijen; juist bij projecten die draaien om maatwerk. Ook treed je op als coach/buddy voor je junior collega’s.

In de dagelijkse praktijk deel je zelf je tijd in en stel je zelf prioriteiten. Je plant en budgetteert je eigen werk en dat van je teamleden. Op jouw beurt rapporteer je aan de projectleider of businessunitmanager. Je draagt de eindverantwoording voor een correcte uitvoering van je werkzaamheden, daarbij ga je uiterst nauwkeurig te werk en vormt tijdsdruk geen belemmering. Je draagt je kennis en ervaring over aan collega engineers via workshops, trainingen en presentaties. De Gain Academy faciliteert dit.

Wat neem je mee?

Je bent een ondernemende engineer die het totale ontwikkeltraject voor een klant kan overzien en de adviserende rol als van nature pakt. Tegelijkertijd coach je als mentor de junior engineers in jouw team, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je wilt met jouw inbreng de innovatieve kracht van Gain vergroten, zodat we samen met onze klanten de kwaliteit van leven in Nederland en daarbuiten kunnen blijven verbeteren.

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • hbo/wo werk- en denkniveau
 • kennis van de markten waarin Gain opereert
 • je geeft graag leiding aan multidisciplinaire teams
 • vaardig in je communicatie binnen het speelveld waarin je opereert
 • tijdsdruk vormt voor jou geen probleem en je werkt nauwkeurig en verantwoordelijk
 • je herkent jezelf in onze kernwaarden menselijke maat, klantgericht en innovatief

Je hebt ervaring met:

 • PLC- of DCS-systemen (Siemens, Allen-Bradley, Schneider, ABB, Emerson of Honeywell)

En je bent bekend met:

 • veiligheidssystemen, bus- en netwerktechnologieën
 • relevante ontwerpstandaarden en ontwikkelmethodieken

Wat mag je van Gain verwachten?

Werken bij Gain is even veelzijdig als uitdagend en draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om te voldoen aan jouw persoonlijke behoeften, bepaal je bij Gain grotendeels zelf jouw voorwaarden. Vind je salaris belangrijk maar vakantiedagen belangrijker? Werk je liever 32, 36 of 40 uur? Vind je thuiswerken belangrijk? Wil je een leaseauto of regel je liever je eigen vervoer met een persoonlijk budget?

Bij Gain bepaal je zelf waar de nadruk op ligt.

 • EUR 3.800 – 5.950 BPM o.b.v. een 40-urige werkweek afhankelijk van kennis- en ervaringsniveau.
 • Vaste onbelaste onkostenvergoeding
 • Diverse bonusregelingen
 • 32-, 36- of 40-urige werkweek
 • Keuze uit 30 of 35 vakantiedagen
 • Keuze uit leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak
 • Opleidingsbudget / Gain Academy
 • Goede pensioenregeling
 • Aandelenopties
 • In overleg de mogelijkheid tot thuiswerken én een thuiswerkvergoeding

FUN: schuif je binnenkort aan bij een businessunit- of themabijeenkomst, of een van de vele gezellige uitjes die we jaarlijks organiseren?

Enthousiast geworden? Dit zijn de vervolgstappen!

Solliciteren bij Gain is eenvoudig en in 5 stappen gedaan.

1

Solliciteren

2

Beoordelen

3

Eerste gesprek

4

Tweede gesprek

5
START!

“ Al snel merkte ik dat ik juist het ontwikkelen van controllers voor procesbesturingen, zoals het op de juiste wijze aansturen van kleppen en pompen, verreweg het leukste gedeelte van mijn werk vond. Ondertussen zag ik op de werkvloer... ”

Lees het verhaal

Johan, control engineer

Ons verhaal

Bij Gain Automation Technology, kortweg Gain, ontwikkelen wij sinds 2009 uitgekiende technische automatiseringsoplossingen die onze industriële klanten de volgende stap in hun strategische en productiedoelen laat zetten. Met onze specifieke branche- en vakkennis dragen wij bij aan de verduurzaming van onze drinkwater- en voedselvoorziening, energieproductie, chemicaliën- en medicijnontwikkeling, materialenrecycling, de machinebouw en infrastructuur van de toekomst en nog zoveel meer.

Medewerkers zijn het belangrijkste bedrijfskapitaal van Gain. Wij werken er elke dag samen aan om een open sfeer te creëren waarin mensen zich erkend voelen en kunnen groeien. Naast deze menselijke maat, staan klantgerichtheid en innovatie voor ons voorop. Onze engineers opereren vanuit verschillende businessunits, met locaties door heel Nederland en projecten in zowel de regio als daarbuiten.

Bij Gain weten wij dat er nog zoveel te winnen valt in het verbeteren van de kwaliteit van leven, binnen en buiten Nederland. Daar horen langetermijnrelaties bij, zowel met onze klanten als onze medewerkers. Zodat wij ons samen kunnen blijven inzetten voor een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over Gain? Lees dan hier verder.

Past Gain goed bij jou? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marc Schippers of solliciteer direct via onderstaande button. Je kunt je sollicitatie ook sturen naar recruitment@gain.nl.

Logo Gain Automation Technology
Image