Case

Van gebruikerswensen naar informatiemanagement-oplossing

Image

Voor een productiebedrijf in voedingsmiddelen levert Gain ondersteuning aan het PIMS-team (Production Information Management System). Wij vertalen gebruikerswensen naar oplossingen die vervolgens worden geïmplementeerd.

Het hart van de PIMS-omgeving bestaat voor elke productielocatie uit een Aspentech Infoplus.21 (IP21) data-historian. De data wordt met verschillende soorten koppelingen binnen gehaald in de IP21 database. De soorten koppelingen variëren van CIMIO voor PAS (Process Automation System), tekstbestanden, handmatige invoer tot webservices. Hiermee kunnen de gebruikers van een productielocatie alle voor hem/haar relevante informatie over het productieproces opvragen.

Om het totale productieproces over de productielocaties te kunnen monitoren en rapporteren zijn per vestiging meetpunten (tags) bedacht als vergelijkbare indicatoren. Naast inzicht in het totaal van de productielocaties kunnen de verschillende productielocaties onderling ook gebenchmarkt worden op het gebied van productieomvang (performance) en kwaliteit van de productie. Deze, uit lokale proceswaarden berekende, indicatoren kunnen waar nodig gecorrigeerd en opgeslagen worden als dag-, week- en totaalwaarden. Door de aanpasbare tagstructuur van IP21 worden de dag-, week- en totaalwaarden opgeslagen in één tag. Hierdoor zijn er minder tags nodig en kunnen de licentiekosten laag worden gehouden.

De rapporten met de informatie die de indicatoren geven, worden dagelijks door de organisatie gestuurd en zijn voor de medewerkers beschikbaar op intranet.

Wil je meer informatie over het toepassen van informatiemanagement binnen jouw omgeving? Wij helpen je daar graag bij!
Neem geheel vrijblijvend contact met Dick van Beest op via 0653625483 of info@gain.nl

Heeft dit project je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image