Case

Succesvolle inzet voor The Ocean Cleanup

Image

Miljoenen tonnen afvalplastic drijven rond in onze zeeën en oceanen en vervuilen zo onze aarde. Tachtig procent van dit plastic is afkomstig uit rivieren. Het Nederlandse bedrijf The Ocean Cleanup dat opgericht is door uitvinder en milieuactivist Boyan Slat probeert met ingenieuze technologie het plastic op te vangen om het vervolgens te hergebruiken. Hiervoor is The Interceptor ontwikkeld, een drijvende afval-verzamelinstallatie met lange vangarmen.

We zijn dan ook trots op deze samenwerking en op de aanbeveling vanuit The Ocean Cleanup aan de betrokken managers en engineers:

“Rob and his team of GAIN professionals have quickly picked up an assignment with us and provided very valuable expertise in the field of electrical engineering, automation, and software engineering. We are happy with their support.” (Bunno Arends, The Ocean Cleanup)

Rob Maas van Gain Flex raakte in gesprek met het management van The Ocean Cleanup en overtuigde hen van het voordeel van een samenwerking met Gain Automation Technology. Als gevolg daarvan mochten onze engineers (één vanuit Gain Noordoost, één vanuit Gain Projects en twee vanuit Gain Flex) de software en de E-installaties voor deze Interceptors respectievelijk verbeteren en ontwikkelen. Een eervolle en relevante opdracht waar we graag met elkaar de schouders onder hebben gezet.

Inmiddels is de Interceptor 005 in aanbouw dankzij een donatie van de Britse band Coldplay. De Interceptor 005 gaat afval verwijderen uit rivieren in Maleisië. Bekijk deze samenwerking hier.

Heeft dit project je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image