Testimonial

Sander: “We gaan graag een stapje verder dan de klant vraagt”

Image

Senior service engineer Sander 

“We gaan graag een stapje verder dan de klant vraagt”

Als senior service engineer heeft Sander het bij GAIN goed naar z’n zin. “We zijn een middelgroot bedrijf, waar je veel persoonlijk contact hebt met collega’s en een goede relatie met klanten kunt opbouwen. Daar voel ik mij goed bij.”

Sander past de software van klanten aan en voert verbeteringen door. Bijvoorbeeld als een klant een extra installatie wil plaatsen of iets weg wil halen. Het gaat om kleinere klussen, die meestal een paar dagen duren. Dit kunnen ook restpunten zijn van een groter project. Sommige aanpassingen kan hij op afstand doen, maar hij werkt ook vaak bij klanten op locatie. “Dat vind ik prettiger omdat de lijnen korter zijn.”

Meedenken
“Het mooie aan mijn werk is de variatie. Ik denk ook graag mee over de meest handige oplossing voor een klant. Soms hebben klanten al een bepaald idee, maar als je dan doorvraagt blijkt dat je het slimmer kunt oplossen of meerdere zaken kunt combineren. Klanten waarderen het als je een stapje verder gaat dan ze vragen.”

Veel kennis
“Het leukste vind ik de productie- en procesindustrie. Daar gaat het vaak om verbetertrajecten. Je leert hoe producten gemaakt worden en wat nodig is om iets te produceren. Dat vind ik erg interessant. Wij hebben kennis van verschillende soorten software. We kunnen upgradetrajecten verzorgen als je een al wat oudere automatisering hebt staan en we zorgen ervoor dat de software van onze klanten up-to-date blijft.”

Data en cybersecurity
Veel huidige opdrachten hebben met data te maken. “Tegenwoordig willen klanten hun data het liefst gisteren al kunnen analyseren. Wij maken oplossingen om data te verzamelen en ontsluiten via dashboards. Dit geeft inzicht in processen en mogelijke optimalisatiepunten. Verder willen onze klanten hun cybersecurity goed op orde hebben. Ook daarin kunnen we adviseren en ondersteunen. We weten wat nodig is om installaties en processen goed te beveiligen.”

Relatie opbouwen
Voor een service engineer is het belangrijk om goed te luisteren naar de klant. Om écht te kijken waar zijn probleem zit en dat te begrijpen. “Alleen zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. In veel bedrijven is de technische kennis minder geworden of zelfs helemaal verdwenen. Wij kunnen voor onze klanten een stuk kennis borgen. Wij kennen hun installaties en dus ook eventuele problemen die er zijn. We komen nooit even snel iets oplappen, om er vervolgens weer vandoor te gaan, maar we nemen de tijd. Zelfs als we niet direct met een oplossing kunnen komen, zullen we toch altijd iéts doen om de klant te helpen.”

Servicecontract
Voor de klanten met een servicecontract is Sander het eerste aanspreekpunt met vragen over de automatisering. Samen met het service team verzorgt hij ook call-out in de avond en het weekend. “In klanten die een servicecontract hebben, kunnen wij echt investeren. Wij weten alles over hun software. Deze klanten kunnen zich vaak geen lange stilstand veroorloven. Bij een storing reageren we binnen 2 tot 4 uur. We proberen de storing altijd eerst remote op te lossen. Als dat niet lukt, springen we in de auto om erheen te rijden. Je wordt altijd snel geholpen!”

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image