Testimonial

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de machinebouw

Image

Mijn naam is Edwin, geboren en getogen in Ilpendam, onder de rook van Amsterdam.

Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in hoe dingen precies werken. Ik haalde graag defecte objecten uit elkaar om te zien wat erin zat en hoe het precies werkte. Op de lagere school speelde ik het liefst buiten en vond ik school maar vervelend. Dat veranderde toen ik op het voortgezet onderwijs met techniek aan de slag mocht. Toen werd het leuk en uitdagend. Ik ben uiteindelijk naar de MTS gegaan, om daarna door te gaan om het HTS diploma te halen.

Mijn werkzame carrière begonnen als elektrotechnisch tekenaar, maar dat ging na verloop van tijd vervelen. Daarom ben ik verder gaan kijken en ben ik als service-/inbedrijfsteller aan de gang gegaan bij Van Dam Machine, waar ik de hele wereld over reisde. Daar begon met programmeren. Het leuke aan het maken van een PLC programma is dat er uiteindelijk een goed functionerende machine staat die eenvoudig te bedienen is. Daar heb ik ook geleerd dat een software wijziging in een machine bij de klant, hoe klein ook, altijd getest moet worden. De machine moet ongeveer 4 productie uren gemaakt hebben en alle stadia doorlopen hebben.

De machine-/apparatenbouw trekt mij omdat ik het altijd leuk vind dat dingen in bewegen zijn.

Ik heb voor Gain gekozen omdat ik graag weer in de machine-/apparaten bouw wil werken. Ook krijg ik nu de kans om bij verschillende bedrijven in de keuken te kijken en zodoende overall weer een stukje bij te leren.

Mijn eerste klus voor Gain is bij Fugro. Daar moet een bestaande power installatie, die met een Eaton PLC werkt, omgebouwd worden naar Siemens omdat het oude systeem niet meer leverbaar is.

Bij Fugro werk ik samen met collega Frank. De samenwerking en het onderling contact zijn goed en prettig. Het is waardevol om met iemand te kunnen overleggen over zaken of beslissingen die soms genomen moeten worden.

De ontvangst bij Gain was voor mij redelijk kort; ik ben vrijwel meteen bij Fugro aan de slag gegaan. Maar ik werd hartelijk ontvangen en als er iets is kan ik altijd bellen.

Geplaatst: april 2024

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image