Testimonial

Robbert: “Ik zit het liefst dichtbij de machine”

Image

Als freelancer bij Gain Flex kom je nog eens ergens! Commissioning engineer Robbert is momenteel aan de slag in de Noord-Noorse stad Mo i Rana op nog geen 100 kilometer van de poolcirkel. 

De detacheringsorganisatie waar Robbert jarenlang bij werkte had op een bepaald moment geen opdrachten meer die nog aansloten bij zijn interesses. “Ik wilde terug naar de machinebouw in plaats van in de farmaceutische sector of de infrastructuur te werken. Daarom ben ik in 2019 voor mezelf begonnen. Ik kwam al vrij snel in contact met Gain Flex en kreeg een mooie eerste opdracht.” 

Proefmachine 

Inmiddels werkt Robbert alweer vijf jaar regelmatig op flex-basis voor Gain. Sinds een maand zit hij in Noorwegen voor Mpac Lambert Ltd. Deze Engelse machinebouwer heeft voor een producent van grote batterij-oplossingen, een nieuwe machine ontworpen en gebouwd. Ze werd begin 2023 naar Noorwegen gebracht en wordt daar nu langzaam in bedrijf gesteld. “We zijn de machine aan het testen en gereedmaken voor productie”, vertelt Robbert. “Het is een proefversie. Als ze goed werkt gaat Mpac Lambert Ltd een tweede generatie machine ontwikkelen.” 

Technische uitdaging 

Mpac Lambert Ltd had voor het testen extra capaciteit nodig en vond die via Gain Flex. Voor Robbert is het een uitdagende technische opdracht. “Bij zo’n eerste machine komt het allemaal wat nauwkeuriger. We gaan langzaam maar gestaag vooruit. De machine bevat het grootste Siemens MCS (multi carrier system) dat tot op heden gebruikt wordt.” 

Reizend bestaan 

Na een aantal aaneengesloten werkweken in Noorwegen gaat hij telkens een paar weken naar huis. Voor de ervaren commissioning engineer is dit business as usual. “Ik ben al vaak voor langere periodes van huis geweest en heb onder meer in Amerika en Zuid-Afrika gewerkt. Maar soms ook gewoon in Nederland, hoor! Een verenigingsleven zit er met mijn functie niet in, maar daar moet je keuzes in maken. De weken dat ik naar huis ga, plan ik altijd van tevoren goed in.” 

Gezamenlijk doel 

“Wat ik leuk vind aan mijn baan is dat ik op locatie intensief met m’n werk en collega’s bezig ben. We werken met z’n allen toe naar een gezamenlijk doel. ’s Avonds ga ik vaak uit eten met de andere collega’s. Het allermooiste is het moment waarop je de machine aan de praat hebt gekregen en ze gaat draaien.” 

Passend werk 

Wat zijn volgende opdracht zal zijn, kan Robbert nu nog niet vertellen. “Rob Maas, Unit Manager bij Gain Flex, zorgt er altijd voor dat mijn opdrachten mooi aansluiten. Hij kent me goed en weet welke klussen bij me passen. Ik zit veel liever op de werkvloer dan op kantoor, zo dicht mogelijk bij de machine!” 

Lijkt het je wat om net als Robbert bij klanten op locatie de commissioning te verzorgen van hun machines? Neem dan contact op met Rob Maas: rob.maas@gain.nl 

Geplaatst: december 2023

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image