Testimonial

Maritiem hoogstandje

Image

Sinds oktober 2021 ben ik als hardware engineer in dienst bij Gain. In mijn eerste project ben ik werkzaam geweest voor een bedrijf dat complete besturingen voor de maritieme sector levert. Hierbij kun je denken aan systemen voor navigatieverlichting, brandmeldinstallaties, maar ook aan de voorstuwing van het schip.

Met een jaar werkervaring bij een scheepsbouwer op zak is deze wereld me niet geheel vreemd meer en tegelijkertijd is mijn eerste opdracht direct een buitengewoon project. Het schip waar ik mijn bijdrage aan heb geleverd, is namelijk het eerste vrachtschip ter wereld dat naast een set krachtige hoofdmotoren beschikt over vier zeilen, om zo minder brandstof te hoeven gebruiken.

Het team waarin ik werkzaam was ontwerpt, levert en zorgt voor de interface tussen alle elektrotechnische systemen aan boord van het schip. Mijn taak was het ontwerpen en opstellen van elektrische schema’s en alle daarbij behorende werkzaamheden. Het schip heeft een enorm groot elektrisch systeem aan boord bestaande uit verschillende systemen – zoals navigatieverlichting zodat mensen zich veilig aan boord kunnen bewegen, brandmelders en de aansturing van het schip –, waardoor mijn taken erg divers waren.

Het schip is ontworpen voor het transporteren van raketten voor het Europees ruimtevaartprogramma. Omdat Europa wil bijdragen aan verduurzaming en emissiereductie, heeft dit schip vier zeilen aan boord; een unicum in de wereld.

De voortstuwing wordt gedaan door twee krachtige hoofdmotoren. Als de zeilen ingeschakeld worden, is het mogelijk om een van de hoofdmotoren uit te zetten waardoor het schip minder brandstof verbruikt. Zo kunnen er langere afstanden gevaren worden en creëert het schip minder uitstoot.

In deze tijd heb ik al een hoop nieuwe dingen gezien en geleerd!

Jasper, hardware engineer

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image