Case

GRIP op het KPI Dashboard

Image

Gunvor Petroleum Rotterdam is een van de aardolieraffinaderijen van het Russische bedrijf Gunvor. De raffinaderij verwerkt aardolie en is een van de grootste fabrikanten van bitumen in Nederland. Om inzicht te krijgen in de efficiëntie van productieprocessen, hebben de operators een KPI-Dashboard ter beschikking. Door middel van deze KPI-presentatie heeft de operator direct inzicht in het effect van zijn handelingen.

De gepresenteerde KPI’s zijn berekend binnen de centrale data historian van Aspentech en uitgedrukt in euro’s winst/verlies. Risico van een KPI-dashboard is het tonen van ‘schijninformatie’. Om dit te voorkomen heeft Gain GRIP aan de applicatie toegevoegd. GRIP signaleert afwijkingen en schakelt indien nodig KPI’s af. GRIP biedt direct toegang tot de honderden KPI’s, Calculaties en Tags uit de InfoPlus.21-applicatie.

GRIP heeft ervoor gezorgd dat onderhoudskosten voor Gunvor drastisch verlaagd zijn. GRIP is een door Gain ontwikkelde module en is toepasbaar op ieder informatiemanagementsysteem.Case

Heeft dit project je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image