Testimonial

“Docenten van Gain Academy zitten diep in de materie”

Image

Hardware engineer, Eplan P8-specialist en consultant Sander Doorenbosch heeft bij Gain Academy al verschillende trainingen gevolgd om zijn kennis te verbreden en/of op te frissen. De vakbekwaamheid van de docenten zijn voor hem een reden om telkens weer voor Gain Academy te kiezen. 

Sander Doorenbosch richt zich op de industriële automatisering van diverse installaties. Hij ontwerpt onder meer besturingssystemen en schakelkasten voor jachten, industriële machines en transportsystemen. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van Eplan Electric P8 en diverse Eplan add-ons in de machine- en scheepsbouw. 

Eplan certified engineer 

“Ik heb jarenlang voor machinebouwers gewerkt”, vertelt Sander. “Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Na een korte detacheringsperiode heb ik in 2016 mijn eigen bedrijf opgericht. Als Eplan certified engineer richt ik voor klanten het Eplan P8-platform in en zorg ik ervoor dat zij er optimaal mee kunnen werken.” 

Vakbekwame trainingspartner 

Bij Gain Academy heeft Sander de afgelopen jaren diverse trainingen gevolgd, waaronder de introductietraining Systems Engineering, de basistraining Performance Level en SISTEMA en de training elektrische uitrusting van machines volgens EN-IEC 60204-1. “Hierdoor heb ik kennis opgedaan over onder meer functioneel tekenen en ISA 88. Verder heb ik mijn kennis van de machinerichtlijn opgefrist, want die was door mij jarenlange focus op Eplan wat naar de achtergrond gezakt. De trainingen van Gain Academy zijn altijd goed georganiseerd. Je krijgt les in kleine groepjes en kunt al je vragen stellen. Naast de theorie komt ook altijd de praktijk aan bod. De docenten zijn vakbekwame specialisten die uit de praktijk komen en weten waar ze het over hebben. Ze zitten diep in de materie.” 

Prettige samenwerking 

Rob Maas, business unit manager van Gain Flex, kent Sander al vele jaren en betrekt hem graag bij projecten voor klanten van Gain. “Sander heeft onder meer het oude Eplan-pakket van een klant vervangen door een nieuw pakket, inclusief een stuk standaardisatie en onderhoud. Bij een andere klant heeft hij functioneel tekenen opgezet. Onlangs was hij betrokken bij een opdracht voor een rederij die op rivieren in Maleisië drie reinigingsschepen heeft varen. Tijdens een controle van Bureau Veritas waren wat problemen met de besturingstechnologie aan boord naar voren gekomen. Met een team van eigen software engineers, een externe hardware engineer en Sander als expert voor het opzetten van Eplan-schema’s hebben we dit opgelost.” 

 

Geplaatst: oktober 2023

 

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image