Blog

De rol van coach binnen Gain

Logo Gain Automation Technology

“Ik ben Danny en sinds 2015 werkzaam bij Gain Automation Technology. Na het afronden van de opleiding Elektrotechniek (specialisatie automatisering & energietechniek) ben ik actief als control engineer binnen de industriële automatisering. In ruim 15 jaar heb ik een brede kennis opgedaan met betrekking tot PLC-systemen, HMI-systemen en communicatieprotocollen.

Momenteel vervul ik de functie van senior control engineer binnen Gain. Naast mijn standaard taken als engineer, coach ik collega-engineers om hen te helpen bij hun technische ontwikkeling. Daarnaast geef ik ook interne training met betrekking tot het gestructureerd ontwikkelen/programmeren van software.

Als coach ondersteun ik (grotendeels beginnende) collega-engineers bij de ontwikkeling van hun loopbaan. Deze ondersteuning is met name gericht op het technische gedeelte, zodat zij op een doelgerichte manier technisch zo ‘fit’ mogelijk kunnen functioneren. Gedurende het traject bied ik hulp bij het bereiken van diegene zijn ambities, waarbij ik gebruik maak van mijn eigen ervaring en expertise in het vakgebied. Een goed plan en het delen van kennis zijn hierbij zeer waardevol!

Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor praktische zaken, waarmee een startend Gain medewerker te maken krijgt.
Vanwege het kunnen helpen van anderen en het kunnen delen van mijn kennis geeft de rol van coach mij veel voldoening. Gezamenlijk verder komen werkt erg motiverend! Ook ikzelf steek hier namelijk nog steeds erg veel van op en krijg hier nieuwe inzichten van.

In mijn ogen is een coach zeer waardevol om de voortgang van de coachee te versnellen. Voor iedereen is het nou eenmaal nuttig om advies te krijgen van iemand die het al eens heeft meegemaakt.

Zelf vind ik het enorm belangrijk dat een organisatie als Gain persoonlijke ontwikkeling vooropstelt. Op deze manier kunnen wij als engineer het beste uit onszelf halen. Daarmee vergroot je de inzetbaarheid van diegene, en de toegevoegde waarde is enorm!

Wat ik elk beginnend engineer mee wil geven is om in de beginfase van je carrière vooral zoveel mogelijk ‘vlieguren’ te maken. Hierbij in aanraking te komen met een diversiteit aan platformen en facetten in de techniek. Specialisatie komt echt nog wel.”

Kan jij ook een sparringspartner of coach gebruiken om jouw loopbaan een boost te geven? Bekijk dan ook onze vacatures en we spreken je snel!

Danny van Dooren
Senior Control Engineer, Gain West

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image