Nieuwsberichten

Bondus en Gain bundelen krachten

Image

” Bondus en Gain bundelen krachten voor revolutionaire ontwikkeling in de Microfluidica-industrie ” 

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Gain een opwindende samenwerking is aangegaan met Bondus (www.bondus.nl, woensdag 14 juni 2023), een veelbelovende startup die een innovatief verlijmingsproces heeft ontwikkeld voor microfluïdische producten. Dit partnerschap markeert een belangrijke mijlpaal in onze inzet voor vooruitstrevende technologieën en biedt ons de kans om de toekomst van microfluidica mede vorm te geven.

Bondus begon in 2020 als een ambitieus project in een garage, met kleine experimenten gericht op het verlijmen van microfluïdische onderdelen. Geleidelijk groeide het uit tot een veelbelovende startup met een nieuw productieproces voor de fabricage van lab-on-a-chip-tests. Deze tests spelen een cruciale rol bij het uitvoeren van zowel simpele als complexe analyses, waarbij zelfs kleine hoeveelheden vloeistoffen, zoals bloeddruppels, kunnen worden geanalyseerd voor medisch onderzoek. 

 De uitdaging lag in het samenstellen en verbinden van de kunststof onderdelen van de lab-on-a-chip-tests, met microstructuren op microschaal en zeer nauwkeurige toleranties. Dit leidde tot een relatief kostbare productie, aangezien het behouden van de integriteit van deze minuscule structuren essentieel was. Bondus heeft zich echter onderscheiden met hun diepgaande kennis van het verbinden van polymeren, waarbij de microstructuren behouden blijven zonder lekkages of beschadigingen. 

 Op lab-schaal hebben ze al succesvol de haalbaarheid van hun techniek aangetoond, waarbij de lab-on-a-chip-onderdelen sterk genoeg aan elkaar verbonden bleven. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten en te bewijzen dat Bondus in staat is om op grote schaal een constante kwaliteit te leveren. Daarom zijn wij verheugd om samen met Bondus te werken aan de ontwikkeling van een geavanceerde machine die het verlijmingsproces verder automatiseert. 

Gain gaat zich bezighouden met het ontwikkelen van de Bondus software standaard (BSS). 

De BSS zal de sleutel vormen tot grootschalige productie en een consistente kwaliteit van lab-on-a-chip-tests mogelijk maken. Als Gain zijnde zullen we onze technologische expertise en innovatieve benadering inzetten om dit ambitieuze project te realiseren. Door gezamenlijk de ontwikkeling van de BSS aan te gaan, creëert Bondus de mogelijkheid om dergelijke machines op de markt te brengen en producenten van lab-on-a-chip-tests te voorzien van efficiënte en hoogwaardige productiemogelijkheden. 

Blijf op de hoogte van verdere updates en ontwikkelingen rondom dit project, want we gaan een inspirerende reis tegemoet. Laten we gezamenlijk werken aan het verwezenlijken van dit ambitieuze doel. 

Bas-Jan Hoogenberg, CEO en Sven Eijpe, CTO 

Met in hun handen de “lab-on-a-chip”. 

Geplaatst: Augustus 2023

 

Heeft dit bericht je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image