vacature

Hardware Engineer

Salarisrange

€ 2.800 - 5.400

Contract

Vast

Uren

32 tot 40 uur

Vakantiedagen

30 – 35

Vorm jij als uitvoerend technisch deskundige die belangrijke inhoudelijke en communicatieve schakel tussen projectteamleden, klanten en toeleveranciers waarmee je de voortgang van de projecten van jouw team borgt?
Dan is deze vacature bij onze businessunit Zuidwest iets voor jou.

Je businessunit

Met een team van specialisten bedient Marc relaties in de regio Zuidwest-Nederland. Samen werken zij aan diverse projecten in de machinebouw, voedingsmiddelen industrie, (fijn)chemie, farmacie, water en infra. Voor de klant ontwikkelen zij nieuwe besturings- en informatiesystemen en adviseren zij over kostenbesparing in het productieproces, verhoging van de betrouwbaarheid en verlaging van energieverbruik.

Je werkveld: gehele portfolio Gain

Gain opereert in een grote diversiteit aan markten. Met onze specifieke branche- en vakkennis dragen wij bij aan de ontwikkeling van de machinebouw, olie, gas & chemie, voeding & farma, water, infra & energie en maritiem, scheepvaart & offshore van de toekomst. Die toekomst vraagt om kwaliteit, veiligheid, continuïteit en het verregaand toekomstbestendig maken van machines en processen. Onze hardware en software engineers, adviseurs en projectmanagers voelen zich thuis in een wereld die snel verandert en steeds hogere eisen stelt aan onze antwoorden, qua complexiteit en duurzaamheid.

Wat houdt je rol in?

Als engineer ontwikkel je industriële hardware-oplossingen voor onze klanten. Je vervult binnen het projectteam de rol van uitvoerend technisch deskundige. Je adviseert de klant en vertaalt zijn eisen in het elektrotechnisch ontwerp waarin je componenten kiest en verschillende elektrotechnische berekeningen en besturingstekeningen maakt.

Als uitvoerend technisch deskundige vorm je een belangrijke schakel in het uitwisselen van (technische) informatie tussen projectteamleden, klant en toeleveranciers. Gedurende de projectuitvoering onderhoud je intensief en proactief contact met de klant over de voortgang. Je bent grotendeels zelf verantwoordelijk voor je werkzaamheden (denk aan invulling, prioritering en tijdsindeling) en rapporteert aan de projectleider of businessunitmanager.

Om de complexe projecten die je draait zo goed en vlot mogelijk te kunnen ondersteunen, onderhoud je intensieve contacten met je interne collega’s van alle richtingen. Wanneer nodig begeleid/coach je junior collega’s binnen het projectteam.

Wat neem je mee?

Je bent een oplossingsgerichte engineer die de klantwens als geen ander weet te vertalen in de juiste specificaties. Daarnaast ben je vlot in het maken van de (technische) vertaalslag tussen alle betrokkenen in een project. Je wilt met jouw inbreng de innovatieve kracht van Gain vergroten, zodat we samen met onze klanten de kwaliteit van leven in Nederland en daarbuiten kunnen blijven verbeteren.

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Kennis van / feeling met de markten waarin Gain opereert
 • Je werkt graag in multidisciplinaire teams
 • Vaardig in je communicatie binnen het speelveld waarin je opereert
 • Tijdsdruk vormt voor jou geen probleem en je werkt nauwkeurig en verantwoordelijk
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden menselijke maat, klantgericht en innovatief
 • Je hebt ervaring met:
  • de branche elektrotechniek of industriële automatisering
  • CAD-systemen zoals EPLAN, AutoCAD of SEE Electrical

En je bent bekend met:

 • wettelijke richtlijnen zoals laagspannings- en machinerichtlijnen
 • elektrotechnische normen

Wat mag je van Gain verwachten?

Werken bij Gain is even veelzijdig als uitdagend en draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om te voldoen aan jouw persoonlijke behoeften, bepaal je bij Gain grotendeels zelf jouw voorwaarden. Vind je salaris belangrijk maar vakantiedagen belangrijker? Werk je liever 32, 36 of 40 uur? Vind je thuiswerken belangrijk? Wil je een leaseauto of regel je liever je eigen vervoer met een persoonlijk budget?

Bij Gain bepaal je zelf waar de nadruk op ligt.

 • EUR 2.800 – 5.400 BPM o.b.v. een 40-urige werkweek afhankelijk van kennis- en ervaringsniveau.
 • Vaste onbelaste onkostenvergoeding
 • Diverse bonusregelingen
 • 32-, 36- of 40-urige werkweek
 • Keuze uit 30 of 35 vakantiedagen
 • Keuze uit leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak
 • Opleidingsbudget / Gain Academy
 • Begeleiding door een ervaren collega als technisch buddy
 • Goede pensioenregeling
 • Aandelenopties
 • In overleg de mogelijkheid tot thuiswerken én een thuiswerkvergoeding

FUN: schuif je binnenkort aan bij een businessunit- of themabijeenkomst, of een van de vele gezellige uitjes die we jaarlijks organiseren?

Enthousiast geworden? Dit zijn de vervolgstappen!

Solliciteren bij Gain is eenvoudig en in 5 stappen gedaan.

1

Solliciteren

2

Beoordelen

3

Eerste gesprek

4

Tweede gesprek

5
START!

“ Mijn grootste uitdaging is om binnen een internationaal team samen te werken. In verband met de verschillende tijdzones moet ik goed nadenken over mijn projectvoortgang: aan wie stel ik wanneer welke vraag, zodat het project geen vertraging oploopt? Ik heb geleerd om...”

Lees het verhaal

Jorn, hardware engineer

Ons verhaal

Bij Gain Automation Technology, kortweg Gain, ontwikkelen wij sinds 2009 uitgekiende technische automatiseringsoplossingen die onze industriële klanten de volgende stap in hun strategische en productiedoelen laat zetten. Met onze specifieke branche- en vakkennis dragen wij bij aan de verduurzaming van onze drinkwater- en voedselvoorziening, energieproductie, chemicaliën- en medicijnontwikkeling, materialenrecycling, de machinebouw en infrastructuur van de toekomst en nog zoveel meer.

Medewerkers zijn het belangrijkste bedrijfskapitaal van Gain. Wij werken er elke dag samen aan om een open sfeer te creëren waarin mensen zich erkend voelen en kunnen groeien. Naast deze menselijke maat, staan klantgerichtheid en innovatie voor ons voorop. Onze engineers opereren vanuit verschillende businessunits, met locaties door heel Nederland en projecten in zowel de regio als daarbuiten.

Bij Gain weten wij dat er nog zoveel te winnen valt in het verbeteren van de kwaliteit van leven, binnen en buiten Nederland. Daar horen langetermijnrelaties bij, zowel met onze klanten als onze medewerkers. Zodat wij ons samen kunnen blijven inzetten voor een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over Gain? Lees dan hier verder.

Past Gain goed bij jou? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marc Schippers of solliciteer direct via onderstaande button. Je kunt je sollicitatie ook sturen naar recruitment@gain.nl.

Logo Gain Automation Technology
Image