Testimonial

Verbindingen leggen tussen systemen, PLC’s en mensen

Image

“Als software engineer en ontwerper heb je een sleutelrol die het allemaal mogelijk maakt. Samen met de klant, hun gebruikers en leveranciers ben je betrokken om de potentie van nieuwe systemen te realiseren.”

Hoi, ik ben Rudi. Al bijna twee jaar werk ik met veel plezier voor Gain Projects. Als team voeren we softwareprojecten uit voor onze klanten. En het is fantastisch om deze projecten van begin tot eind mee te maken.

Machinebouw

Als software engineer ben ik verknocht aan de machinebouw, waarbij ik betrokken ben bij het gehele proces. Het geeft enorm veel voldoening om het eindresultaat fysiek te kunnen bedienen, bewonderen en in werking te zien.

Verbindingen maken

Bovendien bieden machines nog veel potentie die je kan vrijspelen met je kennis van communicatie en andere systemen. Als software engineer biedt je echt meerwaarde door deze verbindingen te kunnen maken.

Het mooie is dat diezelfde verbinden ook gelegd worden tussen mensen. Samen met de klant, hun gebruikers en leveranciers zijn we allemaal betrokken om de potentie te realiseren. Als software engineer en ontwerper heb je de sleutelrol die het allemaal mogelijk maakt.

Simple does it

Goede communicatie is essentieel. Zo probeer ik altijd zo vroeg mogelijk een schets uit te werken van de systemen. De architectuur, de scenario’s, gebruikersinteractie, alles wordt heel helder als je het uittekent. UML is hierbij handig, maar niet essentieel. Een simpel diagram dat het resultaat voor iedereen verduidelijkt is genoeg!

Je maakt eigenlijk afspraken met iedereen. Complexiteit is uitdagend, maar een complex systeem begrijpelijk maken voor iedereen is dat nog veel meer! Verantwoordelijkheden leg je zoveel mogelijk bij de systemen én personen die ze het beste kunnen uitvoeren.

Het is in ieders belang om strakke interfaces af te spreken. Dit geldt zowel voor netwerkcommunicatie als virtuele grenzen tussen modules. Zo houd je elkaars werk gescheiden en kun je parallel werken. En met versiebeheer breng je elkaars werk netjes samen.

Technologie

Wat gebruik ik het liefst?

  • TwinCAT (PLC, HMI, OPC-UA, Database Server) van Beckhoff
  • Microsoft SQL Server
  • (C#).NET (ASP.NET, WPF, Blazor, Entity Framework)
  • Siemens S7 PLC
  • Git

Kennis delen

De beste oplossingen maak je niet alleen. Binnen Gain leunen wij op elkaars ervaringen. Voor elke klus staat een netwerk van engineers beschikbaar. En ervaren managers weten bovendien wat zowel de klant als onze medewerkers nodig hebben.

En soms.. krijg je ook een buitenkansje. Zo was ik spreker bij het FHI Machinebouw evenement over standaardisatie. Dat was ontzettend gaaf! Kennis op die manier delen is één van de leukste aspecten van dit werk.

Kom jij jouw kennis delen met ons? Ik kijk er naar uit.

 

geplaatst: april 2024

 

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image