Testimonial

Van de schoolbank naar de uiensector – welkom Jasper!

Image

Sinds juli is Jasper bij Gain in dienst als control engineer. Hij heeft inmiddels zijn eerste project bijna afgerond. Dit naar tevredenheid van de klant en van Jasper zelf. “Gain is een divers bedrijf, waar ik kan kennismaken met diverse technologieën en sectoren.” 

Jasper stroomde via het vmbo en het mbo door naar Avans Hogeschool in Breda, waar hij elektrotechniek studeerde. Gain is zijn eerste werkgever. In juli mocht Jasper meteen aan de slag voor Famateq, een klant van Gain in Yerseke. Hij programmeert de besturing van een nieuwe sorteerlijn voor uien. De lijn is bestemd voor een bedrijf in Zuid-Zeeland. “Een leuke, maar ook spannende opdracht aangezien ik nog maar net afgestudeerd ben!” 

Ervaren buddy 

Als nieuwkomer bij Gain heeft Jasper een buddy. Bij deze ervaren senior engineer kan hij terecht met al zijn vragen. Het programmeerwerk verloopt voortvarend en de klant is tevreden. “De mechanische installatie wordt momenteel opgebouwd bij de klant”, vertelt Jasper. “Dit betekent dat ik over enkele weken de besturing die ik gemaakt heb fysiek kan gaan testen. Tot nu toe heb ik alleen kunnen testen binnen een simulatieomgeving. Ik ben benieuwd hoe het straks loopt in de praktijk. Het lijkt me een bijzonder moment om de sorteerlijn voor het eerst te zien bewegen!” 

Themabijeenkomst 

In november wordt de sorteerlijn in bedrijf genomen. Famateq heeft Jasper al gevraagd of hij vervolgens ook mee wil werken aan een vergelijkbaar project. “Dat lijkt me erg leuk! Ik werk binnen een jong en ambitieus team. Doordat ik direct aan de slag ging bij Famateq heb ik de meeste van mijn Gain-collega’s nog niet echt leren kennen, maar binnenkort neem ik deel aan een themabijeenkomst bij Gain. Ik kijk er al naar uit om iedereen te ontmoeten.” 

Diversiteit 

“Waarom ik voor Gain als werkgever gekozen heb? Vanwege de diversiteit! Ik zit nu in de uien, maar over een jaar ben ik misschien in een volledig andere sector aan het werk. Daardoor leer ik continu nieuwe technieken en sectoren kennen. De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Mij interesseert de manier waarop mensen interfacen met machines. Ook zaken als Industrial Internet of Things en cloudapplicaties vind ik boeiend. Ik vind het leuk om industriële bedrijven te helpen hun processen te automatiseren.” 

 

geplaatst: oktober 2023

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image