Testimonial

Tom: “De open sfeer geeft me zelfvertrouwen.”

Image

“Tijdens mijn afstudeerstage bij Gain heb ik kunnen werken aan mijn droom, namelijk het doen van een commercieel onderzoek naar de potentie van engineering.”

Op zoek naar een passende stageplaats nam ik augustus 2021 een kijkje op de ‘marktplaats voor stageplekken’ van de Avans Hogeschool en zag daar een opdracht van Gain die kopte ‘Machine learning’. Dat was precies het onderwerp waarin ik mij verder wilde verdiepen. Ik reageerde op deze stagemogelijkheid en zo kwam het dat ik stage kon komen lopen bij Gain Projects met technisch manager Marco aan het roer en senior control engineer Sander als mijn stagebegeleider.

Mijn naam is Tom en een avondje op de bank zitten, is niets voor mij. Ik ga graag naar de sportschool en ik zie mijn vrienden met regelmaat. Verder ben ik graag in contact met mensen en hou ik van mensen die makkelijk een praatje maken. Bij Gain is daar geen gebrek aan. En wat al helemaal ideaal is, Gain is voor mij op loopafstand! Ik wist eerlijk gezegd niet dat een bedrijf dat oplossingen biedt in de industriële en technische automatiseringsmarkt, precies wat aansluit op mijn studie, zo dicht in de buurt zat.

De afgelopen vier jaar volgde ik de studie mechatronica aan de Avans Hogeschool. Naar aanleiding van het zien van de machine learning-stageplek mailde ik Gain en mijn enthousiaste e-mail viel meteen in goede aarde. Er was direct sprake van een luchtig contact dat ik tot op de dag van vandaag als heel prettig ervaar. Ik kan zelf heel enthousiast overkomen en dan is het fijn als die energie ook geapprecieerd en opgepakt wordt.

Uiteindelijk heeft Marco speciaal voor mij een opdracht opgesteld. Vanuit mijn wens om met machine learning te gaan werken, kwamen we uit op predictive maintenance (PdM). Tijdens mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar welke vorm van PdM toepasbaar is voor Gain. Het resultaat was een applicatie waarmee anomalies gedetecteerd kunnen worden. De applicatie geeft bij afwijking van de normale situatie een melding waardoor je vroegtijdig onderhoud kunt plegen en daarmee het uitlopen op een defect kunt voorkomen.

Naast engineering heb ik een voorliefde voor commercie; daarom volgde ik tijdens mijn opleiding een minor samengesteld uit commerciële vakken. Marco heeft mij de kans gegeven om na mijn engineeringwerk ook een commercieel onderzoek uit te voeren. Daarin werkte ik vier businesscases uit die laten zien hoe Gain PdM kan vermarkten.

Ik ervaar Gain als een heel persoonlijk bedrijf waar ik me geen moment een nummertje heb gevoeld. Je maakt hier ook als stagiair met iedereen makkelijk een inhoudelijk en ontspannen praatje, ook met Hans de directeur. Er heerst een leuke sfeer en sinds de coronapandemie is gaan liggen zijn er ook weer volop gezellige teamuitjes met bijvoorbeeld karten.

Zo’n sfeer maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga. Dat ik niet bang was om af te stappen op een unitmanager of de directeur maakt dat ik sneller kan werken en betere resultaten kan behalen. Terugkijkend zie ik dat de open sfeer me zelfvertrouwen gaf doordat ik mezelf kan zijn op deze werkvloer.

Daarnaast kreeg ik goede begeleiding. Of er nu direct iets speelde of niet: elke week sparde ik een uur met mijn begeleider Sander en dat helpt gewoon om meters te kunnen maken binnen je project. Als ik vooruitblik naar mijn werktoekomst dan is een dergelijke open, betrokken en uitdagende werksfeer voor mij van doorslaggevende waarde in mijn keuze voor een werkgever.

Gedurende mijn stage heb ik naast het engineergedeelte rond PdM ook mogen werken aan mijn droom: commercieel onderzoek doen naar de potentie van engineering. Met mijn brede interesse zat ik bij Gain op de juiste plek en mijn collega’s gaven me ook de kans om nieuwe dingen uit te proberen. Zo mocht ik het bedrijf vertegenwoordigen op de stand tijdens het Machinebouwevent in Den Bosch. Zelf vond ik dat hele leerzame en leuke kans, en achteraf kreeg ik terug dat de klanten mijn enthousiasme ook op prijs hadden gesteld.

Mijn afstudeeropdracht heeft mij veel geleerd rond machine learning en op mijn beurt heb ik mijn collega’s bij Gain verder kunnen helpen. Artificiële intelligentie in het algemeen is sterk in opkomst in de automatisering. Ik zie graag Gain als eerste in de sector vol op deze technologie inzetten. Het is mooi om te zien dat Gain nu na afronding van mijn stage doorgaat met stappen nemen in deze richting.

Inmiddels schrijven we eind juni 2022 en ben ik net afgestudeerd op mijn opdracht bij Gain Automation Technologies. Na vier jaar studeren voelt dat als een mijlpaal. De samenwerking is mij en Marco, en de andere collega’s van Gain natuurlijk, zo goed bevallen dat het voor mij hier niet ophoudt.

Sowieso wil ik mij, met mijn twintig jaar jong, nog verder gaan ontwikkelen op het gebied van kunstmatige intelligentie en daarmee ook machine learning. Daarom wil ik de master artificial intelligence technology gaan doen aan de TU Delft. Daarvoor moet ik eerst een premaster volgen die in september begint. Dat is een programma van drie dagen per week en daarmee blijven er twee werkdagen over. In die tijd ga ik bij Gain verder ervaring opdoen in de industriële en technische automatiseringsmarkt, zodat ik die kennis en kunde later kan gebruiken om de commerciële kant op te gaan.

Gain en ik houden dus contact en na mijn volgende afstuderen hoop ik bij dit bedrijf terug te keren om verder bij te dragen aan de integratie van AI in de automatisering. Ik ben zogezegd ‘Team Gain’!

Tom, afstudeerder

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image