Blog

Sjoerd: “Samenkomen bij Gain is belangrijk, en dat vind ik mooi.”

Image

Dinsdag 1 november jl. ben ik begonnen bij Gain. Een gezellige introductiedag bij de dames van Shared Support Center. Ik kreeg m’n laptop, werktelefoon, een bos bloemen en een rondleiding door het gebouw. De voorstelronde was al gauw voorbij, aangezien er die dag maar een handjevol mensen aanwezig was (gelukkig heb ik de rest een paar weken later mogen ontmoeten bij de unitbijeenkomst).

Eén dag later was mijn eerste échte werkdag – bij Fugro – een internationaal bedrijf dat grondmetingen doet op land en op zee. Ik ben daar bezig met project Blue Dragon®. Dat is een installatie waarmee een enorme ‘boormachine’ vanaf het schip naar de zeebodem wordt gehesen (tot wel 4000 meter diep). Vanaf daar kan er nog eens 30 meter diep de grond in worden geboord. Met behulp van camera’s, probes en een hoop instrumentatie kan de bodem in kaart worden gebracht. De gemeten data wordt verkocht aan bedrijven die bijvoorbeeld een boorplatform willen plaatsen.

Vanuit de control cabin (vanaf het schip) wordt deze boorinstallatie bestuurd met joysticks en 4 grote tv-schermen. Het systeem is grotendeels gebouwd en aangesloten en staat nu in testfase achter op het terrein bij Fugro. Mijn taak is om de installatie in kaart te brengen en hier een overzicht van te maken. Vervolgens zorg ik ervoor dat overal detailtekeningen van komen. Daarnaast doe ik ook nog wat los teken- en uitzoekwerk voor het bedrijf.

Na zo’n anderhalve maand in dienst was de Gain kerstborrel op het SS Rotterdam. Wat een prachtige locatie! Het was er erg gezellig en de sfeer was goed. Ik merk op dat samenkomen bij Gain belangrijk is, en dat vind ik mooi. Door de afgelopen paar jaar heb ik me wel gerealiseerd hoe waardevol de menselijke verbinding is. Ik ben blij dat ik bij Gain terecht ben gekomen en hoop nog veel mooie en gezellige ervaring op te doen.

Sjoerd, hardware engineer

Heeft dit blog je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image