Wat houdt de functie van PLC Software Engineer in?

Ben je geïnteresseerd in een loopbaan als PLC Engineer? In deze rol ben je verantwoordelijk voor het beheer, oplossen van problemen en onderhouden van programmeerbare logische controllers (PLC’s), die worden ingezet voor de automatisering van systemen in de industrie, productie en diverse andere bedrijfstakken. We leggen je graag meer uit over dit beroep, welke rollen je kunt vervullen als PLC Engineer en hoe je deze professionele weg kunt bewandelen.

Wat houdt het beroep van PLC Engineer in?

Een PLC (Programmable Logic Controller) Engineer is een gespecialiseerde technicus die betrokken is bij het ontwerpen, installeren, programmeren en onderhouden van PLC-systemen. Deze geavanceerde elektronische systemen automatiseren processen in diverse sectoren, waaronder productie, verpakking, transport, energie en infrastructuur.

Een PLC Engineer moet uitblinken in technische vaardigheden, variërend van elektrotechniek, programmeren en netwerken tot informatie- en communicatietechnologie. Probleemoplossend vermogen en nauwkeurig werken zijn essentieel, gezien de cruciale rol van de beheerde PLC-systemen in de operationele continuïteit van ondersteunde industrieën.

Ontdek onze vacatures binnen industriële automatisering om meer te weten te komen over het vak van PLC Engineer.

Waar zijn PLC Engineers werkzaam?

Als PLC Engineer ga je aan de slag bij diverse bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling, productie en onderhoud van automatiseringstechnologieën en -systemen. Een  voorbeeld van de werkomgevingen van onze PLC Engineers is de procesindustre. PLC Engineers opereren in sectoren zoals olie- en gasindustrie, chemische industrie, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, waar ze zorgen voor optimale automatisering van productieprocessen.

Hoe word je een PLC Engineer?

Er zijn verschillende stappen om een PLC Engineer te worden, waaronder:

  • Volg een opleiding in elektrotechniek, industriële automatisering, mechatronica of een vergelijkbare studie op bachelor- of masterniveau.
  • Doe praktijkervaring op via stages, projecten of opdrachten gericht op automatiseringstechnologie.
  • Volg cursussen, opleidingen of behaal certificeringen, zoals die van erkende organisaties zoals Siemens of Rockwell Automation. Bij Gain bieden we intern verschillende mogelijkheden aan om je verder te scholen. Voorbeelden noemen?
  • Blijf Leren. Via onze Gain Academy houd je je opgedane kennis actueel door regelmatig bij te scholen.
  • Bouw ervaring op in verschillende projecten en opdrachten als PLC Engineer om je te specialiseren en te ontwikkelen binnen dit vakgebied.

Vacatures als PLC Engineer

Ben je op zoek naar een uitdagende baan als PLC Engineer, kijk dan snel naar onze vacatures, of neem contact op via recruitment@gain.nl voor meer informatie.