Testimonial

Elco: “Gain levert gemiddeld beter gekwalificeerde engineers.”

Image

Gain Automation Technology heeft al jaren een partnership met Elmon om kennis en kunde te kunnen inschakelen op hardware- en EPLAN-gebied voor projecten in onder meer de waterbranche.

“Het gaat bij Elmon vaak om doorlopende samenwerkingen met engineers van Gain, die achtereenvolgens op meerdere projecten van ons werken”, vertelt Elco Jansen, die al ruim 20 jaar manager director is van Elmon, gevestigd in de Alblasserwaard. “Eerlijk is eerlijk: ik zou het liefst altijd alle kennis en menskracht in eigen huis hebben, maar gezien de core business van ons bedrijf en de huidige krapte op de markt aan engineers is dat niet altijd mogelijk.”

Die core business van Elmon is het bouwen van complete, custom-made besturingsinstallaties. Binnen de totaaloplossingen die het bedrijf levert aan diverse branches zoals de procesindustrie, machinebouw en watersector, maakt engineering maar een klein deel uit. “Terwijl dat voor Gain juist de kernactiviteit is”, zegt Elco. “Ik ken onze contactpersoon Marc Schippers, senior accountmanager bij Gain, al sinds zijn tijd bij zijn vorige werkgever, en hij helpt mij waar nodig. Marc kent zijn mensen en is bovendien open en eerlijk over de engineers die op dat moment inzetbaar zijn op onze projecten. Die transparantie stel ik op prijs.”

In de praktijk roept Elco de hulp in van hardware engineers en EPLAN-tekenaars van Gain om zijn teams te versterken. “Elmon opereert in onder meer de machinebouw en daarnaast draaien wij veel projecten in de waterbranche, met betrekking tot afval-, proces- en drinkwater. Dan komt het goed van pas dat de engineers van Gain verstand hebben van deze branches.”

De managing director van Elmon werkt bij voorkeur samen met hardware engineers die zelfstandig kunnen opereren. “Gain levert gemiddeld beter gekwalificeerde engineers dan ik van andere partijen gewend ben. De engineers van Gain kan ik naast mijn eigen projectleiders zetten, zodat zij de benodigde ondersteuning kunnen verlenen op engineersvlak aan mijn teams. Als engineers heel zelfstandig blijken te zijn dan krijgen zij soms ook zelf een begeleidende taak.”

Hardware engineers van Gain ontwerpen voor Elmon de schema’s, overleggen met het projectteam, geven advies, bepalen en controleren materiaalkeuzes en zorgen na de inbedrijfstelling voor nazorg. Daarnaast is de hardware engineer vaak ook het eerste aanspreekpunt bij bijvoorbeeld de uitbreiding van een installatie of het bouwen van een nieuwe installatie. De tekenaar zorgt er samen met de engineer voor dat alle besluiten omgezet worden in een elektrotechnisch schema van de installatie.

Los van de inhoudelijke en communicatieve kunde van engineers is het voor Elco van groot belang dat engineers zich willen en kunnen inleven in de standaard van Elmon. “Zowel qua bedrijfsfilosofie als engineeringsstandaarden zie ik dat engineers van Gain gewend zijn om zich in te leven in de bedrijven waarvoor zij opdrachten doen. Dat voorkomt dat mensen op eigen houtje dingen gaan doen die niet bij ons bedrijf passen. Uiteraard sparren we graag met elkaar om tot optimaal maatwerk te komen voor onze klanten.”

Naar de toekomst toe is Elco van plan om met Gain te blijven samenwerken, al kunnen soms de marges wel eens onder druk staan. Elmon zit gezien de core business van het bedrijf op de installatie en bouw van procesinstallaties, een andere tak van sport qua marges zogezegd. Elco besluit: “Tegelijkertijd is het ons nog steeds meer dan waard om engineers uit het team van Marc in te schakelen.”

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image