Wat is Eplan Pro Panel?

EPLAN Pro Panel is een softwarepakket dat wordt gebruikt voor het ontwerpen, modelleren en documenteren van elektrische systemen en schakelkasten in de paneelbouw en de machinebouw. Met EPLAN Pro Panel kunnen engineers en ontwerpers gedetailleerde schema’s en lay-outs maken voor schakelkasten, bedieningspanelen en andere elektrische installaties. Enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden zijn:

  1. Intuïtieve interface: EPLAN Pro Panel biedt een intuïtieve gebruikersinterface waarmee gebruikers snel en efficiënt kunnen werken.
  2. 3D-modellering: Het stelt gebruikers in staat om gedetailleerde 3D-modellen van schakelkasten en bedieningspanelen te maken, waardoor ze een realistisch beeld krijgen van hoe het uiteindelijke product eruit zal zien.
  3. Automatisering: EPLAN Pro Panel bevat automatiseringsfuncties die repetitieve taken kunnen versnellen, zoals het genereren van kabelboomtekeningen en het plaatsen van componenten.
  4. Interdisciplinaire samenwerking: Het ondersteunt samenwerking tussen verschillende disciplines, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde en automatisering, waardoor teams efficiënt kunnen samenwerken aan projecten.
  5. Documentatie: Het genereert automatisch gedetailleerde documentatie, inclusief kabelboomtekeningen, materiaallijsten en productie-instructies, wat tijd bespaart en fouten minimaliseert.
  6. Naleving van normen: EPLAN Pro Panel helpt bij het naleven van industriestandaarden en voorschriften, waardoor gebruikers kunnen voldoen aan de vereisten van klanten en regelgevende instanties.

Kortom, EPLAN Pro Panel is een krachtige tool die engineers en ontwerpers helpt bij het efficiënt ontwerpen, modelleren en documenteren van elektrische systemen en schakelkasten, en bij het verbeteren van de productiviteit en nauwkeurigheid binnen de paneelbouw- en machinebouwindustrie.