Wat is een PLC

Een PLC staat voor “Programmable Logic Controller” in het Engels, of in het Nederlands, “Programmeerbare Logische Controller.” Het is een industriële digitale computer die wordt gebruikt voor het automatiseren van verschillende processen in de industrie en productiesector.

PLC’s worden vaak gebruikt om machines en systemen aan te sturen door middel van het uitvoeren van geprogrammeerde instructies. Ze zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen. PLC’s zijn ontworpen om betrouwbaar te werken onder zware industriële omstandigheden en kunnen worden geprogrammeerd en opnieuw geprogrammeerd om verschillende taken uit te voeren.

De typische toepassingen van PLC’s omvatten het regelen van productieprocessen in fabrieken, het automatiseren van machines, het bewaken van sensoren en het uitvoeren van logica en sequentiële controles. Het programmeren van PLC’s wordt vaak gedaan met behulp van specifieke programmeertalen, zoals ladder logic.

Kortom, een PLC is een krachtig hulpmiddel voor industriële automatisering, waarmee complexe controle- en automatiseringstaken kunnen worden uitgevoerd.