Wil jij als professional efficiënter en effectiever werken? En wil je met behulp van Systeemdenken zicht krijgen op de complexiteit in systemen? Dan is de training Systeemdenken iets voor jou.

Systeemdenken is een methode die zicht geeft op de complexiteit in systemen. Binnen systemen zijn er vaste patronen waarvan we ons vaak niet bewust zijn. Deze patronen bouw je op in samenwerking met je omgeving. Vervolgens kom je hierin vast te zitten en raak je ermee vergroeid. Bij problemen val je in veel situaties terug op korte termijnacties, maar hiermee bestrijd je slechts symptomen. Juist het anders kijken naar en het analyseren van een probleem leidt tot een structurele oplossing. Achter ieder probleem schuilt bovendien weer een hoger probleem. Het oplossen van het hogere probleem levert een meer structurele, eenvoudige en efficiënte oplossing op.

In deze training word je je bewust van je wijze van denken en analyseren. Je leert een methode aan waarbij je in het systeem cyclisch gaat kijken naar verbanden, interacties en consequenties. Zo kun je het bovenliggende probleem vinden en oplossen. De training biedt handvatten om hier direct mee aan de slag te gaan in de eigen werkomgeving.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor professionals met minimaal 5 jaar werkervaring in een technische omgeving, bijvoorbeeld als ICT-medewerker, IT-architect, projectleider, teamleider of designer.

Wat is het resultaat?
Na afloop van deze training kijk je anders tegen probleemdefinitie en -analyse aan en benader je deze vanuit de gehele context. Je begrijpt problemen beter en kunt deze beter beschrijven, waardoor je betere oplossingen vindt. En je bent in staat om je eigen gedrag en patronen in denken en doen te herkennen. Dit helpt je om oplossingen te vinden bij de werkelijke problemen.

Daarom deze training

  • Een andere kijk op probleemdefinitie en -analyse
  • Problemen beter begrijpen, beschrijven en oplossen
  • Je eigen gedrag en patronen herkennen
  • Drie dagdelen training
  • Oefenen met algemene cases en cases uit de praktijk

Programma
Tijdens de drie middagen durende training ga jij aan de slag met Systeemdenken. In het programma komen verschillende thema’s aan bod, zoals:

  • de ijsbergtheorie en hoe je daar in het kader van Systeemdenken mee om kunt gaan;
  • de invloed van gedrag en patronen;
  • hoe je veranderingen kunt gebruiken om tot betere oplossingen te komen.

We bespreken elk thema, geven voorbeelden en oefenen met zowel algemene cases als cases uit de praktijk. Jouw inbreng is hierbij van harte welkom. We gaan dieper in op de mindset van Systeemdenken en de dilemma’s tijd, belang en scope. Door de shift in mindset ga je anders kijken naar oorzaak en gevolg en kom je tot duurzamere oplossingen in je werk als professional. Met name op de tweede en derde dag werken we intensief met cases.

Om de training goed te kunnen volgen is het belangrijk dat je je voorafgaand aan de training en tussen de trainingsdagen in voorbereid en de cases die we gaan bespreken bestudeert.

Certificering
Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Praktische informatie

  • Duur van de training: 3 middagen
  • Prijzen zijn exclusief btw

Wil jij door middel van Systeemdenken efficiënter en effectiever werken? Schrijf je dan nu in.

Beschikbare datums

Datum

Tijd

Locatie

Dagen

Kosten

Op aanvraag
1.5
€ 945,-
Inschrijven

Deel deze training:

Vragen? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marcel Steijger voor vragen en/of meer informatie. Weet je het al? Schrijf je dan snel in via de button in het rooster.

Image
Image