Training

Machine safety specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat

Image

Wil jij zelfstandig het traject om tot CE-markering voor een machine te komen kunnen doorlopen? En wil je het proces rondom de CE-markering op praktische wijze implementeren binnen jouw organisatie? Dan is de training Machine safety specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat iets voor jou.

Wanneer een fabrikant of importeur een nieuwe machine op de (Europese) markt brengt, moet deze voorzien zijn van de CE-markering. Met deze markering toont de fabrikant aan dat de machine voldoet aan de veiligheids- en gezondheidseisen. Machines gebouwd vóór 1995 hebben vaak geen CE-markering. Wanneer je hieraan een substantiële wijziging aanbrengt, moeten deze echter ook voldoen aan de machinerichtlijn.

Met de training Machine safety specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat ontwikkel jij je tot een specialist op het gebied van machineveiligheid binnen jouw organisatie. De focus ligt tijdens de training op het opstellen van een technisch dossier en het voldoen aan CE-verplichtingen, bijvoorbeeld door het opstellen van verplichte documentatie. Zowel de training als het examen zijn in het Nederlands.

Voor wie?
De training is bedoeld voor veiligheidsdeskundigen, projectleiders en projectmanagers, engineers en SHE-verantwoordelijken. Voor het volgen van deze training is minimaal één jaar relevante technische ervaring vereist.

Wat is het resultaat?
Na afronding van de training kun je zelfstandig het traject om tot CE-markering voor een machine te komen doorlopen. Ook kun je het proces van CE-markering op een praktische wijze implementeren binnen jouw organisatie.

Daarom deze training

 • Zelfstandig het CE-markeringtraject voor machines leren doorlopen
 • CE-markeringproces leren implementeren binnen jouw organisatie
 • Vier afzonderlijke trainingsdagen
 • Veel aandacht voor jouw praktijk
 • Praktische tips waarmee jij direct de regelgeving kunt implementeren
 • Training en examen in het Nederlands

Programma
De training bestaat uit vier trainingsdagen. Deze dagen zijn niet aaneengesloten, waardoor je de gelegenheid krijgt om de praktische aspecten van het geleerde in de eigen omgeving uit te proberen of te onderzoeken. Vervolgens kun je jouw bevindingen delen op de volgende trainingsdag. Tijdens de training behandelen we praktijkervaringen en ontvang je praktische tips over de manier waarop jij de regelgeving kunt implementeren.

 • Dag 1: CE-markering stappenplan
  De Machinerichtlijn en overige Europese richtlijnen, bijvoorbeeld: ATEX 114-richtlijn, Laagspanningsrichtlijn en Drukapparatuur.
 • Dag 2: CE-documentatie
  Opstellen gebruikershandleiding, Technisch Dossier, Verklaring van Overeenstemming en CE-type plaatje.
 • Dag 3: Risicobeoordeling
  Introductie risicoreductie.
 • Dag 4: Risicoreductie en het toepassen van de meest voorkomende normen
  EN-ISO 14120, EN-ISO 13857, EN-ISO 14122 en EN-IEC 60204-1.

Certificering
Het examen wordt op een separaat moment afgenomen.

Praktische informatie

 • Duur van de training: 4 trainingsdagen en 1 examendag
 • Prijzen zijn exclusief btw

Wil jij specialist worden op het gebied van machineveiligheid? Schrijf je dan nu in.

Vragen? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marcel Steijger voor vragen en/of meer informatie. Weet je het al? Schrijf je dan snel in via de button in het rooster.

Image
Image