Wil jij de Kanban-methodiek introduceren binnen jouw team of organisatie? Of ben je leidinggevende en vraag je je af of Kanban iets voor jouw team of organisatie is? Dan is de training Kanban iets voor jou.

Kanban is een methode om werkprocessen en voorraad inzichtelijk te maken en draagt hierdoor bij aan het creëren van flow. Door de onderliggende principes goed toe te passen, kan de methode een belangrijke rol spelen bij het continu verbeteren van het werk en de werkprocessen. Teams die volgens de Kanban-methodiek werken worden gekenmerkt door extreme wendbaarheid, hoge snelheid, en hoge kwaliteit.

Tijdens deze training leer je hoe je door middel van de Kanban-methode veelvoorkomende problemen binnen organisaties kunt aanpakken. Zijn in jouw team werkzaamheden vaak later klaar dan afgesproken? Zijn er veel ad-hoc werkzaamheden en ‘spoedjes’? En zitten mensen tot over de oren in het werk waardoor de kwaliteit afneemt en klanten soms tekort worden gedaan? Dit zijn slechts een paar van de redenen die je zou kunnen hebben voor het volgen van onze Kanban-training.

Voor wie?
De training is bedoeld voor professionals die Kanban willen introduceren in hun team of nieuwsgierig zijn naar Kanban en de mogelijkheden. Iedereen kan met deze training meedoen. Wel is het prettig als je minimaal over een hbo werk- en denkniveau beschikt.

Wat is het resultaat?
Na het volgen van de training ben je in staat om de Kanban-methodiek goed aan je collega’s uit te leggen. Je weet je hoe je Kanban introduceert in jouw team of organisatie en kunt de methode plaatsen ten opzichte van andere Agile Methodieken zoals Lean en Scrum. Ook snap je waarom Kanban-teams wendbare teams zijn en kun je uitleggen waarom snel inspelen op veranderingen in de omgeving voordeel oplevert, en je als wendbare organisatie een stap voor bent op de ‘olietankers’ van afgelopen eeuw.

Daarom deze training

 • Met Kanban veelvoorkomende problemen aanpakken
 • Tools om Kanban te introduceren binnen jouw team of organisatie
 • De Kanban-methode doorlopen aan de hand van een ‘serious game’
 • Eendaagse training
 • Werken met een ‘serious game’

Programma
Tijdens deze eendaagse training leer je wat de Kanban-methodiek inhoudt en hoe je de methodiek kunt introduceren in jouw organisatie. Aan de hand van een ‘serious game’ doorlopen we de methode stap voor stap en passen we de theorie toe in de praktijk. Binnen het programma staan de zes kerngebruiken van de Kanban-methode centraal:

 • Het belang van visualisatie. Wat kun je allemaal visualiseren en hoe doe je dat op een handige manier, fysiek of digitaal?
 • Hoe ga je om met wisselende prioriteiten? Hoe voorkom je dat je als team en individu voortdurend multitaskt?
 • Hoe introduceer je Kanban op verschillende niveaus (individueel, team, organisatie)?
 • De Kanban-methode gaat uit van de ‘wijsheid’ van de huidige situatie en heeft daarmee een unieke kijk op verandermanagement. Wat betekent dit?
 • Wat is de Kanban-mindset en welke waarden horen daarbij?
 • Welke Kanban KPI’s kun je bijhouden om voortgang bij te houden?

Certificering
Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Praktische informatie

 • Duur van de training: 1 dag
 • Prijzen zijn exclusief btw

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Kanban voor jouw organisatie? Schrijf je dan nu in.

Vragen? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marcel Steijger voor vragen en/of meer informatie. Weet je het al? Schrijf je dan snel in via de button in het rooster.

Image
Image