Training

Basistraining Scrum

Image

Ben jij onderdeel van een multidisciplinair team dat graag klant- én resultaatgerichter wil werken? En lijkt het je wat om hiervoor de Scrum-methodiek te gebruiken? Dan is de basistraining Scrum iets voor jou. Met deze training verhoog je de kwaliteit van je dienstverlening en verbeter je zelf het werkproces.

Scrum is een Agile werkwijze om op een flexibele manier software of producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints met een vaste lengte van één tot vier weken, werkende software of producten opleveren. Scrum vergoot jouw wendbaarheid en maakt het mogelijk om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van je doelgroep en eindgebruiker. Waar bij een traditionele aanpak veel tijd zit in de voorbereiding en het schrijven van plannen, voeg je met Scrum zo snel mogelijk waarde toe voor de klant.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor iedereen die in multidisciplinaire teams werkt en wil kennismaken met de Scrum-werkwijze in een non-IT-omgeving. Iedereen kan met deze training meedoen. Het is prettig als je beschikt over een hbo werk- en denkniveau.

Wil je na deze training de training Scrum Master of Scrum Product Owner volgen? Dan raden wij je aan om deze basistraining over te slaan om herhaling te voorkomen.

Wat is het resultaat?
Na afronding van de training beschik jij over een goede basiskennis van Scrum. Je kent de verschillende begrippen en rollen binnen het Scrum-framework, bent enthousiast over deze manier van werken en beschikt over de juiste kennis om Scrum toe te passen in jouw eigen organisatie.

Daarom deze training

 • De complete basis van Scrum
 • Kennismaken met de Scrum-werkwijze in een non-IT-omgeving
 • Kennis van de begrippen en rollen binnen het Scrum-framework
 • Kennis om Scrum toe te passen in jouw eigen organisatie
 • Eendaagse training

Programma
In één dag leer je de complete basis van Scrum. We leggen je de basisprincipes achter Scrum uit. Daarnaast laten we je, aan de hand van praktijkvoorbeelden, zien hoe je Scrum toepast binnen jouw organisatie. Een belangrijk onderdeel van de training is de Agile Scrum praktijksimulatie. In een fictieve organisatie gaan we samen aan de slag met een Scrum-project. Hierbij komen allerlei situaties aan bod waarmee je zelf ook te maken kan krijgen.

Tijdens de training behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Wat is het Scrum-framework?
 • Wat zijn de verschillende rollen?
 • Wat zijn de taken van een Product Owner, Master en team?

Certificering
Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname. Optioneel kun je een officieel IIABC.org Agile Business Foundation examen afleggen. Hiermee kun je aantonen dat je de grondbeginselen van Agile en Scrum eigen gemaakt hebt. Het examen leg je online af, op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Praktische informatie

 • Duur van de training: 1 dag
 • Investering:
  • zonder examen: € 395,- exclusief btw
  • met examen via IIABC.org: € 545,- exclusief btw
 • Prijzen zijn exclusief btw

Wil jij kennismaken met Scrum? Schrijf je dan nu in voor deze basistraining.

Vragen? Dan horen we graag van je!

Voel je vrij om contact op te nemen met Marcel Steijger voor vragen en/of meer informatie. Weet je het al? Schrijf je dan snel in via de button in het rooster.

Image
Image