Botlek Studiegroep

Vanaf 1 november 2009 biedt Gain op haar website onderdak aan de Botlek Studiegroep. De Botlek Studiegroep is een groep van meet- en regeltechnici werkzaam bij (industriële) eindgebruikers, ingenieursbureaus, installateurs, system integrators en leveranciers van apparatuur en systemen. De groep is in 1968 opgericht en nog immer een succes. Doelstelling van de groep is het vergroten van de kennis van haar leden door middel van het geven van lezingen. Gedurende zes avonden per jaar wordt er gesproken over uiteenlopende onderwerpen van instrumentatie- en automatiseringstechniek tot en met diverse bijbehorende aspecten zoals ontwerp, montage en wet- en regelgeving. Belangrijk is dat de lezingen een sterke relatie hebben met ervaringen uit de praktijk.

De Botlek Studiegroep kent geen contributie en is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. De enige verplichting die de leden kennen, is het met enige regelmaat bezoeken van de bijeenkomsten. De lezingen worden gehouden bij bedrijven die geheel belangeloos hun accommodatie beschikbaar stellen. Ditzelfde geldt voor de bijdrage van de coördinatoren en sprekers.

De presentaties van de bijeenkomsten zijn op deze website te downloaden.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op.


Contactgegevens Botlek Studiegroep

De organisatie van de Botlek Studiegroep is in handen van de coördinatoren. Zij verzorgen de jaarplanning met thema’s, de invulling van de bijeenkomsten betreffende sprekers en gastlocaties en houden de ledenadministratie bij. De coördinatoren zijn:

Aldert Schollaardt Endress+Hauser 06 – 51 20 24 54
Richard Holtkamp Ankersmid Process 06 – 81 74 81 23
Dick van Beest Gain Automation Technology 06 – 53 62 54 83

De coördinatie van elke bijeenkomst wordt verricht door één van de coördinatoren zoals in het jaarprogramma is aangeven. Indien u specifieke vragen heeft over één van de bijeenkomsten, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende coördinator.

Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar:

botlekstudiegroep(at)gain.nl

Terug naar boven


Jubileum Botlek Studiegroep

Beste leden,

Voor het 50-jarig jubileum herinneren wij jullie er graag aan om vóór 7 juli in te schrijven in verband met het tijdig rondkrijgen van de organisatie voor de jubileumdag. Bekijk hier de presentatie met het leuke jubileumprogramma op zaterdag 29 september: presentatie Botlek Studiegroep 50 jaar

In augustus 2018 bestaat de Botlek Studiegroep alweer 50 jaar! Uiteraard laten wij dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Hierbij nodigen wij jou uit om dit jubileum op zaterdag 29 september te komen vieren. Jouw partner is ook van harte welkom om het jubileum mee te vieren.

Jubileumdag: zaterdag 29 september 2018 van 13:30 tot ± 21:30 uur.

Voor deze jubileumdag hebben wij een aantrekkelijk programma samengesteld.

Het begin- en eindpunt is de RDM Campus Heijplaat. Een mooie en praktische locatie bij dé innovatiecampus van Rotterdam! Daarnaast kun je er gratis parkeren en is de locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe ziet de dag eruit?
We worden ontvangen met koffie en gebak waarna Cees-Jan Asselbergs van DeltaLinqs terugblikt op 50 jaar haven van Rotterdam en iets vertelt over de trainingsplant. De trainingsplant is de oude rubberfabriek van Shell, die geheel gedemonteerd is en bij de RDM Campus opnieuw is opgebouwd. Het bedrijfsleven en techniekonderwijs slaan hier de handen ineen voor de bouw van een ‘real life’ trainingsfaciliteit, bedoeld voor techniekstudenten én bestaand personeel in de petrochemische en procesindustrie. Iedereen die met veiligheid werkt, leert hier de kneepjes van het vak!

Na deze presentatie en een bezoek aan de trainingsplant, gaan we per bus op zeer interessante en leuke excursies door de haven van Rotterdam naar de Maasvlakte en Maasvlakte 2. Elke bus bezoekt de APMTII Terminal, rijdt langs RWG, ECT en de Euromax terminals. Ook bezoekt elke bus informatiecentrum Maasvlakte 2 / Futureland. Hier wordt aan de hand van indrukwekkend en fascinerend beeld- en geluidmateriaal het ontstaan van de Maasvlakte uit de doeken gedaan: van het baggeren op zee, het opspuiten van het land tot en met de bouw van de hypermoderne zeekades. En ook als je meer wilt weten over onder andere de bedrijvigheid en het laden en lossen, kom je hier ruimschoots aan je trekken.

’s Avonds schepen we in aan boord van partyschip MS Smaragd voor een rondvaart. We zullen varend heerlijk dineren aan boord. Onderweg toont Jan Beumers een presentatie ‘50 jaar instrumentatietechniek’. Ten slotte ontschepen we aan het einde van de dag aan de Heijplaat en gaan we weer richting huis.

Programma
13:30    Ontvangst in RDM kantine met koffie en gebak
14:00    Presentatie door Cees-Jan Asselbergs van DeltaLinqs
14:30    Bezoek aan de RDM trainingsplant
15:00    Excursies
17:00    Terugrit door het havengebied naar de Botlek
17:30    Diner aan boord
21:30    Ontschepen aan de Heijplaat voor de individuele terugreis

Voor dit aantrekkelijke programma is het maximum aantal deelnemers gesteld op 150.

Dankzij de bijdrage van de hieronder genoemde sponsoren, zijn wij in staat jouw eigen bijdrage laag te houden, namelijk € 40,- per persoon.

Hoe werkt het aanmelden?
1.    Reageer vóór 7 juli door een mailtje te sturen naar botlekstudiegroep@gain.nl en geef daarbij onderstaande gegevens door (en ook van jouw partner bij zijn/haar deelname). Wij hebben deze gegevens nodig omdat ISPS verplicht is voor de rondrit over de haventerminals. Zonder volledig ingevulde ID-gegevens, kun je helaas niet deelnemen aan het programma. Je dient de vermelde legitimatie ook bij te hebben op 29 september. Essentiële dieetwensen kun je ook in de mail aangeven.
2.    Graag ontvangen wij binnen drie weken na opgave, het deelnamegeld voor zowel jou en jouw eventuele partner. Je kunt dit overmaken naar NL43 RABO 0149 2421 23 ten name van Gain West B.V. onder vermelding van ‘Jubileum BSG 50 + jouw naam’. Je ontvangt geen factuur.
3.    Pas na ontvangst van jouw betaling is jouw aanmelding definitief.

De benodigde gegevens van jou (en eventueel van jouw partner):
Voor- en achternaam
Adres en postcode
Telefoonnummer
Type legitimatie (paspoort/ID)
Legitimatienummer paspoort/ID

Wij zien uit naar jouw komst op 29 september!

Een fijne zomerperiode toegewenst.

Met vriendelijke groet,
namens het jubileumcomité,

Aldert Schollaardt
Dick van Beest
Richard Holtkamp

 

Terug naar boven


Jaarprogramma

Botlek Studiegroep – Jaarprogramma 2018

Datum Presentatie
8 februari Onderwerp: Industrial Internet Of Things (IIOT)
Gastlocatie: Emerson Automation Solutions
Coördinatie: Aldert Schollaardt
5 april Onderwerp: PQ-storingen en de invloeden op besturingen en data
Gastlocatie: Vicoma Engineering
Coördinatie: Dick van Beest
7 juni Deze bijeenkomst is vervallen.
27 september Onderwerp: Emissiemetingen en emissie-eisen
Gastlocatie: Festo Delft, Experience Centre
Coördinatie: Richard Holtkamp
22 november Onderwerp:
Gastlocatie: KROHNE
Coördinatie: Aldert Schollaardt

Terug naar boven

Eerstvolgende bijeenkomst Botlek Studiegroep

logo new
donderdag 27 september 2018