Nieuwe automatisering ten behoeve van modificatie pijpenleginstallatie

Gain help haar klant -die apparatuur en schepen maakt voor de bagger-, offshore- en mijnindustrie- met de automatisering voor een nieuwe pijpenleginstallatie.

Voor een bestaand schip worden de bestaande dekuitrusting en toren vervangen door een ultra-diepwater J-Lay installatie. Deze uitrusting bestaat uit apparatuur die pijpen (12 m lang, vanaf een boot in het schip geladen) vanuit de opslag transporteert naar machines die deze pijpen bewerken (oa. lassen en verven). Na bewerking resulteren ze in een zogenaamde pijpstring van zes pijpen, die uiteindelijk aan de toren wordt overgedragen om daarin aan de bestaande leiding te worden toegevoegd. Vanuit de toren wordt de ontstane leiding op de zeebodem gelegd. Gain is betrokken in de automatisering van het transport van de pijpen. Wederom een divers project!

[/