Sander van Dasselaar, Schneider Electric (r) en Hans Mosselman, Gain (l)

Samenwerking Schneider Electric – Gain Automation Technology

Woensdag 4 april hebben Schneider Electric en Gain Automation Technology een partnership- overeenkomst gesloten. Dit partnership omvat samenwerking bij de toepassing van de Schneider producten in de machinebouw.

Hans Mosselman, directeur van Gain: “Zoals wellicht bekend is Schneider Electric wereldwijd, na Siemens, de tweede leverancier van software en hardware op het gebied van industriële automatisering. Naast de bekende Wonderware software, Citect scada en Foxboro DCS omvat het productportfolio van Schneider ook deltarobots, robot controllers, servo’s, drives en op Codesys gebaseerde besturingssoftware. Hiermee richt Schneider zich vooral op de machinebouwmarkt, waarin ook Gain zeer actief is. De samenwerking zal ons beider positie in dit segment zeker versterken.”

Met het partnership bundelen Schneider en Gain hun krachten. De eerste technische training op Schneider software (SoMachine) heeft al plaatsgevonden in Gorinchem. De volgende training van specialisten van Gain vindt half juni plaats in Marktheidenfeld in Duitsland.

[/